USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

На Волині компанія Nestlé розпочала будівництво фабрики за 45 млн доларів

Продукцію будуть постачати на ринки України та ЄС
Nestlé
Джерело: відкриті джерела

Компанія Nestlé розпочала будівництво нової фабрики з виробництва вермішелі у селі Смолигіві Волинської області, в проєкт буде інвестовано близько 45 млн доларів. Про це повідомляє видання Forbes.

До початку будівництва до Смолигова приїхав виконавчий віцепрезидент та СЕО Nestlé в ЄС Марко Сеттембрі. Разом із гендиректором компанії в Україні та Південно-Східній Європі Алессандро Дзанеллі він підписав сертифікат, що засвідчує початок будівельних робіт.

Нову фабрику Торчинської територіальної громади буде зведено поруч із дистрибуційним центром Nestlé, який працює тут вже понад 10 років. Виробництво продукції планується розпочати у першому кварталі 2024 року. 

Новини за темою: Чи буде в Україні дефіцит продуктів: Прогноз експерта

За даними видання, разом із фабрикою у Торчині виробнича мережа на Волині стане європейським регіональним хабом компанії для категорії кулінарних продуктів.

На нове виробництво, яке забезпечуватиме постачання продукції на ринок України та Європи, планують залучити 1500 працівників.

"Україна залишиться єдиним європейським центром виробництва вермішелі швидкого приготування для Nestlé, і виробничий хаб на Волині, безумовно, відіграватиме величезну роль для експорту до європейських країн цього сегменту", – зазначив Дзанеллі.

Новини за темою: В Україні планують побудувати понад 30 заводів з виробництва біометану

Виробництво Nestlé в Україні

Розвиток Nestlé в Україні почався з відкриття у Києві представництва Societe pour l'Exportation des Produits Nestlé S.A у грудні 1994 року. Основна діяльність міжнародної корпорації полягала у просуванні на український ринок пріоритетних на той час брендів Nestlé: Nescafé, Nesquik, Maggi, Nuts та Friskies. 

Тоді по всіх регіонах країни у продажу з'явилися шоколадні батончики Nuts та кава Nescafé. 

В 1998 році Nestlé купила контрольний пакет акцій Львівської кондитерської фабрики "Світоч" та стала власником бренду. 

У травні 2003 року на українському ринку з'явилось підприємство ТОВ "Нестле Україна". Наприкінці цього ж року Nestlé S.A. купила 100% акцій підприємства "Волиньхолдінг" (ТМ "Торчин"). 

У 2010 році "Нестле Україна" купила ТОВ "Техноком" – ведучого українського виробника продуктів швидкого приготування під ТМ "Мівіна".

Скандал з Nestlé

В червні 2021 року у київському офісі Nestlé нібито звільнили працівника через українську мову. Чоловік розповів, що мовою спілкування компанії є російська. Натомість для тих, хто вимагає користуватися державною мовою, створили суб’єктивну форму оцінювання кваліфікації.

В Nestlé не коментували випадок зі звільненням. Втім, в компанії зазначили, що у зовнішній та корпоративній комунікації використовують українську мову.

Читайте також:
У 2024 році 59% нових ФОПів в Україні відкрили жінки У 2024 році 59% нових ФОПів в Україні відкрили жінки
ТЦК передали Нацполіції інформацію про 94,5 тисяч ухилянтів ТЦК передали Нацполіції інформацію про 94,5 тисяч ухилянтів
Окупанти просунулися біля десяти населених пунктів в кількох областях України, – DeepState Окупанти просунулися біля десяти населених пунктів в кількох областях України, – DeepState
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам