USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

У 2024 році 59% нових ФОПів в Україні відкрили жінки

Найчастіше жінки відкривають бізнес у сфері роздрібної торгівлі, надання індивідуальних та інформаційних послуг
Жінка
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

За даними Єдиного державного реєстру, у 2024 році жінки створили в Україні понад 43 тисячі ФОПів. Це більш ніж половина від загальної кількості новостворених ФОПів за перший квартал цього року. Найчастіше жінки відкривають бізнес у сфері роздрібної торгівлі, надання індивідуальних та інформаційних послуг. Чоловіки ж частіше обирають комп'ютерне програмування та оптову торгівлю. Про це повідомляє Опендатабот.

Зазначається, що за перший квартал 2024 року жінки створили 43 554 нових ФОПів

"Це більше ніж половина – 59% – від загальної кількості нових справ та рекордний показник за останні роки", – додають у публікації.

За той самий час чоловіки відкрили 30 496 нових справ.

"Для порівняння, у 2021 році частка жінок складала 51% від загальної кількості новостворених ФОПів", – зазначають автори.

Частка чоловіків та жінок серед новостворених ФОПів
Джерело: Опендатабот

Які сфери діяльності обирають найчастіше?

Найчастіше жінки-ФОПи обирають для своєї діяльності роздрібну торгівлю (68% жінок та 32% чоловіків), надання інших індивідуальних послуг (89% жінок та 11% чоловіків) та інформаційних послуг (63% жінок та 37% чоловіків).

В той самий час чоловіки частіше обирають для себе комп’ютерне програмування (58% чоловіків та 42% жінок) та оптову торгівлю (52% чоловіків та 48% жінок).

Топ сфер нових ФОПів
Джерело: Опендатабот

Раніше ми повідомляли, що понад 23% новостворених торік ФОПів закрились у 2024 році. Зазначалося, що найчастіше закриваються ФОПи, які працюють у сфері роздрібної  та оптової торгівлі, а також комп’ютерного програмування.

Читайте також:
Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції
Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти
Україна через місяць може зіткнутися з дефолтом, – The Economist Україна через місяць може зіткнутися з дефолтом, – The Economist
Польща скасувала обмеження на пропуск вантажівок з України Польща скасувала обмеження на пропуск вантажівок з України