USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

На Львівщині керівництво ДП "Ліси України" організувало криптоферму. Рава-Руська сиділа без світла

Ділки намайнили щонайменше 4 млн гривень
Майнери криптовалюти Львівщина_1
Джерело: ДБР

На Львівщині у місті Рава-Руська працювала підпільна криптоферма, яку організувало керівництво філії держпідприємства "Ліси України". Про це інформує пресслужба Державного бюро розслідувань.

Деталі

Ділки майнили криптовалюту прямо у службових приміщеннях філії "Рава-Руське лісове господарство" ДСЛП "Ліси України".

Організували криптоферму ексдиректор (зараз очолює іншу філію), його заступник (чинний директор), головний бухгалтер. 

Понад рік тому у держустанові встановили техобладнання, що забезпечило роботу нелегального майнінг-центру. Згенерована криптовалюта зберігалася у спеціально створених криптогаманцях посадовців. Кошти за електроенергію сплачувало держпідприємство, а зловмисники отримували чистий прибуток.

"За попередніми підрахунками, збитки склали понад 1,5 млн гривень, а фігуранти заробили щонайменше 4 млн гривень. Також через систематичне перевантаження комунальних мереж відбувалися знеструмлення та масштабні перебої з енергопостачанням житлових об’єктів і критичної інфраструктури", – йдеться у повідомленні.

Під час обшуків в службових приміщеннях Філії вилучили обладнання на понад 3 млн гривень.

Ділкам загрожує до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, Національна поліція України спільно з ФБР США ліквідувала мережу сервісів для обміну криптовалюти, здобутої злочинним шляхом. Сервіси надавали можливість кіберзлочинцям легалізувати активи, здобуті як "викупи" від атак вірусами-шифрувальниками.

Ми також писали, що Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку завершила розробку законопроєкту про оподаткування криптоактивів і оновила текст закону "Про віртуальні активи".  Тож восени Україна може повністю легалізувати криптовалюти та ввести податки.

Читайте також:
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
Засновник криптовалютної біржі Binance Чжао сяде у в'язницю на чотири місяці Засновник криптовалютної біржі Binance Чжао сяде у в'язницю на чотири місяці
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові
Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві