USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

Відмивали гроші: Нацполіція України разом з ФБР викрила мережу сервісів обміну крипти

Шахраї рекламували послуги з обміну на закритих хакерських форумах
вебсайт
Заблокований вебсайт
Джерело: Нацполіція

Національна поліція України спільно з ФБР США ліквідувала мережу сервісів для обміну криптовалюти, здобутої злочинним шляхом. Сервіси надавали можливість кіберзлочинцям легалізувати активи, здобуті як "викупи" від атак вірусами-шифрувальниками, повідомили в пресслужбі Нацполіції.

Українські правоохоронці розповіли, що в співпраці з ФБР провели багаторівневу міжнародну операцію з ліквідації дев’яти сервісів обміну віртуальних активів.

"Вебресурси пропонували користувачам анонімний обмін криптовалют – такі послуги надавали, аби відмити гроші. Через біржі зловмисники проводили активи, отримані в результаті атак вірусами-шифрувальниками та онлайн-шахрайства. Рекламували послуги з обміну на закритих хакерських форумах", – пояснили в Нацполіції.

Поліцейські заблокували інфраструктуру мережі, котра була на серверах Сполучених Штатів, країнах Європи та Україні. Доменні імена вилучили.

Новини за темою: Низка українських інформаційних ресурсів зазнала кібератаки

Відвідувачі сайтів 24xbtc.com, 100btc.pro, pridechange.com, 101crypta.com, uxbtc.com, trust-exchange.org, bitcoin24.exchange, paybtc.pro та owl.gold тепер побачать банер конфіскації.

Нині правоохоронці встановлюють причетних до злочинної діяльності.

Раніше в Дніпрі правоохоронці викрили та затримали організатора шахрайської схеми, який привласнив 2,5 млн гривень, які належали військовим.

До речі, російські хакери продовжують атакувати український кіберпростір. Цього разу вони почали розповсюджувати заражене програмне забезпечення через торенти. У зв'язку з цим для допомоги в боротьбі з російськими кібернападами Сполучені Штати відправили до України своїх спеціалістів.

Читайте також:
США вже таємно доправили ATACMS до України США вже таємно доправили ATACMS до України
Ракети для ППО і HIMARS та бронетехніка: Повний список озброєння, яке отримає Україна від США найближчим часом Ракети для ППО і HIMARS та бронетехніка: Повний список озброєння, яке отримає Україна від США найближчим часом
Байден підписав закон про надання 61 млрд доларів на підтримку України Байден підписав закон про надання 61 млрд доларів на підтримку України
Сенат США проголосував за пакет підтримки Україні на понад 60 млрд доларів Сенат США проголосував за пакет підтримки Україні на понад 60 млрд доларів