USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

На лаві підсудних – судді: У 2023 році до суду направлено понад 75 обвинувальних актів щодо служителів Феміди

Ще дев'яти суддям повідомлено про підозру, затримано одного суддю
Суд
Джерело: відкриті джерела

У першому півріччі 2023 року до суду за матеріалами Державного бюро розслідувань були направлені обвинувальні акти щодо 75 суддів, ще дев'яти суддям повідомлено про підозру, затримано одного суддю. Про це поінформувала пресслужба ДБР.

"Матеріали цих розслідувань надають Вищій раді правосудді (ВРП) всі необхідні підстави та аргументи для безкомпромісного очищення суддівського корпусу", – йдеться в повідомленні.

Також у Державному бюро розслідувань заявили, що реагують на інші порушення законодавства з боку суддів. Зокрема, наприкінці травня працівники ДБР розпочали розслідувати обставин ДТП на блокпосту в Києві за участі судді, в якому загинув військовослужбовець.

Новини за темою: На Черкащині суддя називала захоплені території "звільненими". Їй оголосили підозру

Додамо, що останнім часом українське суспільство дедалі частіше говорить про порушення чинного законодавства з боку тих, хто мав би його відстоювати, – про суддів. Суддівська спільнота потрапляє у гучні корупційні скандали, потрапляє за ґрати через пияцтво за кермом і навіть отримує підозри через співпрацю з ворогом. На жаль, випадки нехтуванням законами фіксуються на всіх рівнях: від місцевих судів до Верховного суду. Про топ гучних справ, які трапилися протягом останнього часу з українськими суддями, розповідаємо в нашому матеріалі.

Також 1 червня Вища рада правосуддя шляхом відкритого голосування обрала 16 членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККС). Після формування Вищої кваліфікаційної комісії суддів її представники мають оцінити дві тисячі чинних суддів у межах судової реформи, а ще добрати приблизно 2,5 тисячі нових.

Крім того, на початку червня президент України Володимир Зеленський ввів нові санкції проти Росії та пов'язаних із нею осіб. Загалом до списку потрапили 178 осіб, зокрема українські судді-зрадники. Хто потрапив до санкційного списку – дивимось тут.

Читайте також:
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові
Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві
Військовим, які розстріляли патрульного на Вінниччині, оголосили про підозру у посяганні на життя правоохоронця, а також у дезертирстві Військовим, які розстріляли патрульного на Вінниччині, оголосили про підозру у посяганні на життя правоохоронця, а також у дезертирстві