USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

На Черкащині суддя називала захоплені території "звільненими". Їй оголосили підозру

Суддя акцентувала, що Маріуполь обстрілювали українські військові, а не російські
суддя_1
Джерело: Офіс Генерального прокурора

Суддя одного із місцевих судів Черкаської області виправдовувала і визнавала правомірну збройну агресію Росії проти України. Їй вже повідомили про підозру. Про це зазначили в пресслужбах Офісу Генерального прокурора й Служби безпеки України.

За даними слідства, суддя одного з суддів Запорізької області після повномасштабного вторгнення РФ переїхала з тимчасово окупованої ворогом території у Черкаську область. Залишитися на підконтрольній Україні території "правозахисниця" хотіла лише з метою отримання довічного грошового утримання судді після виходу у відставку.

"Обіймаючи адміністративну посаду голови суду та будучи суддею, підозрювана як службова особа в спілкуванні з іншими громадянами неодноразово виправдовувала збройну агресію Росії проти України, розпочату в 2014 році. І заперечувала агресію РФ, виправдовувала та визнавала правомірною тимчасову окупацію частини території України. Суддя поширювала російські наративи щодо військового вторгнення та переконувала у них співрозмовників", - йдеться у повідомленні.

Підозрювана називала захоплені території України "звільненими", а окупантів - "нашими" та визнавала АР Крим частиною РФ. Обговорюючи російські ракетні удари по українських населених пунктах, суддя трактувала влучання у цивільні будинки як економію дорогих високоточних ракет з нехтуванням безпеки мирного населення. Й акцентувала, що Маріуполь обстрілювали українські військові, а не російські.

"Підозрювана після початку повномаштабного вторгнення неодноразово відвідувала тимчасово окупований Крим. І навіть зустрічала на півострові новий 2023 рік", - додали правоохоронці.

Відзначимо, подібні випадки були й раніше. Так, у державній зраді підозрюють голову Полтавського районного суду Ларису Богомолову. 

За версією слідства, Богомолова була завербована Федеральною службою безпеки РФ для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України. Відмітимо, що на ворожу спецслужбу посадовиця вийшла з власної ініціативи на початку повномасштабного російського вторгнення: на той час вона перебувала у Бердянську, де працювала суддею у міському районному суді.

Суддя збирала та передавала дані щодо переміщення українських військових на території Донецької області. Надавала РФ інформацію щодо проукраїнськи налаштованих працівників правосуддя та допомагала окупантам у формуванні штату військових підрозділів. 

Читайте також:
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму