USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Міжнародний кримінальний суд відкриває представництво в Україні

Підписання документа стало ще одним кроком до забезпечення повної відповідальності за міжнародні злочини
Костін та МКС
Джерело: Telegram Офіс Генпрокурора
Генеральний прокурор України Андрій Костін та секретар МКС Пітер Льюїс підписали Угоду про відкриття представництва Міжнародного кримінального суду в Україні, повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Підписання угоди відбулося 23 березня у будівлі Міжнародного кримінального суду в Гаазі.

Генпрокурор Костін назвав підписання документа "ще одним кроком до забезпечення повної відповідальності за міжнародні злочини".

"Це лише початок, але вагомий початок. Переконаний, ми не зупинимося, допоки всі винні у міжнародних злочинах, скоєних проти України, не будуть притягнуті до відповідальності. Включно з вищим військово-політичним керівництвом злочинного режиму РФ", – сказав він.

Зазначимо, МКС має Бюро зв’язку при ООН у Нью-Йорку та сім представництв на місцях/у країнах: Кіншаса та Буніа (Демократична Республіка Конго); Кампала (Уганда); Бангі (Центральноафриканська Республіка); Абіджан (Кот-д'Івуар); Тбілісі (Грузія) і Бамако (Малі).

Новини за темою: У Лондоні зібрали майже 5 млн доларів на роботу МКС в Україні

Присутність МКС на місцях має важливе значення для розвитку та підтримки співпраці з ключовими зацікавленими сторонами в країнах, а також для підтримки мандата суду та результатів діяльності в цих країнах.

Раніше

17 березня МКС видав ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна. Це може послабити вимоги з боку України щодо створення спецтрибуналу для розгляду різного виду злочинів агресії Росії.

Деякі країни, зокрема Велика Британія, не підтримали ідею створення спеціального трибуналу. Адже це може підірвати роботу МКС, яка тільки починає свою діяльність.

Теги: МКС
Читайте також:
Убивства цивільних у Грозі, обстріли портової інфраструктури та пріоритети вищого рівня, – генпрокурор озвучив плани по співпраці з МКС Убивства цивільних у Грозі, обстріли портової інфраструктури та пріоритети вищого рівня, – генпрокурор озвучив плани по співпраці з МКС
Україна передала до МКС докази вчинення злочинів проти релігійних груп, завданих РФ у Криму Україна передала до МКС докази вчинення злочинів проти релігійних груп, завданих РФ у Криму
Вірменія офіційно стала членом МКС – ще одна країна закрита для Путіна Вірменія офіційно стала членом МКС – ще одна країна закрита для Путіна
РФ спеціально створювала умови для голоду в Україні: Прокурори вже готують докази, – The Guardian РФ спеціально створювала умови для голоду в Україні: Прокурори вже готують докази, – The Guardian