USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Вірменія офіційно стала членом МКС – ще одна країна закрита для Путіна

Ратифікація Вірменією Римського статуту викликала невдоволення російської сторони
Путін

Путін

Джерело: відкриті джерела

У Вірменії в четвер, 1 лютого, набув чинності Римський статут Міжнародного кримінального суду. Тепер у разі відвідування країни російського диктатора Володимира Путіна можуть заарештувати за ордером МКС.

Парламент Вірменії ратифікував Римський статут 3 жовтня минулого року. У листопаді Міжнародний кримінальний суд оголосив, що Римський статут для Вірменії набуде чинності з 1 лютого 2024 року.

Ратифікація Вірменією Римського статуту викликала невдоволення російської сторони, оскільки МКС 2023 року видав міжнародний ордер на арешт Путіна за депортацію українських дітей.

Ордер Міжнародного кримінального суду передбачає, що країни, які ратифікували Римський статут, повинні будуть заарештувати диктатора під час відвідування цих країн. МЗС Росії навіть направило ноту у зв'язку з відправленням урядом Вірменії Римського статуту на ратифікацію в Національні збори.

Видання зазначає, що рішення про приєднання до Римського статуту було продиктовано тим, що влада вбачає в цьому можливість притягнути Азербайджан до відповідальності за скоєні ним воєнні злочини.

Нагадаємо, 17 березня 2023 року Палата попереднього провадження Міжнародного кримінального суду в Гаазі видала ордери на арешт президента Росії Володимира Путіна та уповноваженої з прав дітей у РФ Марії Львової-Бєлової.

Спікер МЗС Росії Марія Захарова заявила, що рішення МКС для РФ "не мають жодного значення", зокрема з правової точки зору. Слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу проти прокурора та суддів Міжнародного кримінального суду в Гаазі, які раніше видали ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна. 

Читайте також:
Європарламент відмовився визнавати Путіна легітимним президентом РФ Європарламент відмовився визнавати Путіна легітимним президентом РФ
Франція збирається запросити РФ на церемонію річниці висадки союзників у Нормандії, – ЗМІ Франція збирається запросити РФ на церемонію річниці висадки союзників у Нормандії, – ЗМІ
Путін підкуповує росіян на війну в Україну, – розвідка Британії Путін підкуповує росіян на війну в Україну, – розвідка Британії
Москва хоче звинуватити главу СБУ в організації теракту в Москва хоче звинуватити главу СБУ в організації теракту в "Крокусі"