USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Mastercard та Visa дозволили зменшити міжбанківську комісію. Що про це відомо

Однак матеріали до розгляду цього питання в Антимонопольному комітеті закрили
Mastercard та Visa
Mastercard та Visa
Джерело: відкриті джерела

Антимонопольний комітет України дозволив компаніям Mastercard та Visa зменшити розмір внутрішньодержавних міжбанківських комісій, що визначаються платіжною організацією платіжної системи щодо відповідних споживчих платіжних облікових реквізитів та сплачуються еквайром на користь емітента в Україні. Про це інформує пресслужба АМКУ.

Так, узгоджені дії зі зменшення міжбанківських комісій здійснюються відповідно до додаткової угоди №2 в межах Меморандуму про сприяння конкурентному платіжному ринку.

Однак матеріали до розгляду цього питання в Антимонопольному комітеті закрили.

"Матеріали з обмеженим доступом", – пояснили в комітеті.

Що передувало?

У листопаді 2021 року АМКУ вже дозволяв компаніям Mastercard і Visa знизити міжбанківську комісію. Тоді це викликало занепокоєння в банківській системі.

У 2021 році зниження відбулося до 1,2% граничного розміру ставок внутрішньодержавних міжбанківських комісій. І стосувалося тільки міжбанківських комісій для споживчих карток (тобто для фізичних осіб, включно з усіма підкатегоріями, – ред.).

Наступні етапи зниження мали відбуватися починаючи з 1 липня 2022 року – ще до не більше 1% і починаючи з 1 липня 2023 року – ще до не більше 0,9%.

Водночас на відміну від рішення, ухваленого 5 жовтня 2023 року, йшлося про додаткову угоду №1 до Меморандуму.

Новини за темою: Податкова перевіряє торгівлю через Instagram та Facebook

Раніше

6 вересня Верховна Рада України призначила Павла Кириленка головою Антимонопольного комітету. "За" проголосували 250 парламентарів.

5 вересня парламент звільнив із цієї посади Ольгу Піщанську. А президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Кириленка з посади голови Донецької обласної державної адміністрації.

Читайте також:
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
Уряд США дозволив проводити розрахунки з російськими банками. Тимчасове послаблення стосується сфери енергетики Уряд США дозволив проводити розрахунки з російськими банками. Тимчасове послаблення стосується сфери енергетики
США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ