USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 8 2 2 9 0 (+1260)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

Новим очільником АМКУ став Павло Кириленко

До вчора Кириленко був очільником Донецької ОВА
Павло Кириленко

Павло Кириленко

Джерело: відкриті джерела

Верховна Рада призначила Павла Кириленка головою Антимонопольного комітету. "За" проголосувати 250 парламентарів.

Вчора, 5 вересня, парламент звільнив із цієї посади Ольгу Піщанську. А президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Кириленка з посади голови Донецької обласної державної адміністрації.

Що відомо про Кириленка?

37-річний Павло Кириленко закінчив Національну юридичну академію України ім. Ярослава Мудрого за спеціальністю "Правознавство".

З 2008 року працював в органах прокуратури. За 11 років служби послідовно обіймав посади: помічника прокурора, прокурора відділу, заступника прокурора, прокурора Генеральної прокуратури, начальника слідчого управління.

У 2017 році призначений військовим прокурором Ужгородського гарнізону Західного регіону України.

У 2019 році указом президента України призначений на посаду голови Донецької облдержадміністрації, керівника військово-цивільної адміністрації.

Кириленко родом з Донецької області, з окупованої з 2014 року Макіївки. Як розповідав в інтерв'ю "Суспільному", він був у нині окупованому РФ Донецьку востаннє у червні 2014 року. Частина його родини лишилась в окупації. На питання про рідню, Кириленко жорстко відповів: "Хочете, жорстко відповім? У мене немає там сім’ї. Немає нікого, немає людей цих. І вони про це знають".

У 2022 році на посаді начальника Донецької ОВА зарплатня Павла Кириленка з урахуванням окладу, надбавок та премій склала 846 тисяч 991,21 гривні.

Читайте також:
Держсекретар США впевнений, що Україна здатна утримати лінію фронту на сході Держсекретар США впевнений, що Україна здатна утримати лінію фронту на сході
"Надзвичайно небезпечний момент", - Кемерон про загострення ситуації на Харківщині
Обстановка суттєво загострилася, - Сирський розповів про бої на Харківщині Обстановка суттєво загострилася, - Сирський розповів про бої на Харківщині
Важкі бої у Харківській області: Росіяни зайняли 6 сіл і підійшли до Вовчанська Важкі бої у Харківській області: Росіяни зайняли 6 сіл і підійшли до Вовчанська