USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Податкова перевіряє торгівлю через Instagram та Facebook

ДПС постійно отримує інформацію про факти здійснення системної господарської діяльності без державної реєстрації
торгівля в соцмережі
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Державна податкова служба України попередила про обовʼязкову реєстрацію суб’єктів господарювання для всіх видів підприємницької діяльності, зокрема в інтернеті. Нині соціальні мережі Facebook, Instagram стали повноцінними бізнес-платформами, розповіли в пресслужбі податкової.

Так, працівники податкових органів досліджують та перевіряють ці випадки, а у разі підтвердження вживають відповідні заходи, в тому числі податкові перевірки.

"На сьогодні соціальні мережі Facebook, Instagram та інші інтернет-майданчики стали бізнес-платформами з потужними маркетинговими інструментами, якими користуються громадяни для дистанційного продажу товарів або надання послуг", – кажуть у відомстві.

І додають, що окремі продавці нехтують обов’язком реєстрації підприємницької діяльності, ухиляються від сплати податків, а розрахунки проводять через банківські картки фізичних осіб, що заборонено законодавством.

"ДПС постійно отримує інформацію про факти здійснення системної господарської діяльності без державної реєстрації", – йдеться у повідомленні.

Раніше

З 1 жовтня суттєво зменшили штрафи для фізичних осіб-підприємців за продаж товарів та послуг без використання Реєстратора розрахункових операцій (РРО). Про це інформує Державна податкова служба. 

У відомстві зазначили, що це передбачено законом №3219.

"Законом №3219 суттєво зменшено розміри штрафних (фінансових) санкцій для фізичних осіб-підприємців, які є платниками єдиного податку, зі 100–150% до 25–50% вартості проданих з порушенням товарів (робіт, послуг), відповідно", – зазначається в повідомленні.

Водночас цим же законом низку суб’єктів господарювання звільнено від відповідальності за порушення вимог Закону №265, що вчинені ними у період з 1 січня 2022 року до 1 жовтня 2023 року.

Більше читайте в нашому матеріалі.

Новини за темою: Невдовзі Twitter може стати платним, – ЗМІ

До того ж українці знову зможуть додавати нові бізнеси на Google Maps, а також редагувати й верифікувати профілі підприємств та інших установ. Про це інформує пресслужба Міністерства в Telegram.

"З квітня 2022 року функції були заблоковані для українських користувачів з безпекових міркувань. Тепер українці зможуть додавати нові бізнеси на Google Maps, а також редагувати й верифікувати профілі підприємств та інших установ", – йдеться в повідомленні.

Читайте також:
Альтернатива Telegram: В Україні пропонують запустити сервіс Альтернатива Telegram: В Україні пропонують запустити сервіс "Дія. Канали"
TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах
Instagram оновлює алгоритм: Перевага буде в оригінального контенту Instagram оновлює алгоритм: Перевага буде в оригінального контенту
Telegram відновив раніше заблоковані українські чат-боти, серед яких – бот ГУР МОУ Telegram відновив раніше заблоковані українські чат-боти, серед яких – бот ГУР МОУ