USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Масове отруєння студентів у Полтаві: До лікарні потрапили 27 людей, в інституті прокоментували інцидент

Зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції
отруєння лікарня капельниця
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

У Полтаві зафіксували масове отруєння студентів. Протягом ночі до лікарні потрапили 27 людей. Про це повідомили в Полтавській ОВА.

Серед занедужавших – студенти Полтавського юридичного інституту НЮУ імені Ярослава Мудрого. За даними голови обласної військової адміністрації, ймовірно, вони харчувалися в їдальні Полтавської політехніки імені Юрія Кондратюка. 

Зазначається, що зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції.

"Причини інциденту нині встановлюють. Створена профільна комісія, на місцях працюють фахівці Держпродспоживслужби, Центру контролю та профілактики хвороб і поліція. Розпочато епідеміологічне розслідування. Також перевіряють їдальню", – наголосили в ОВА.

Там додали, що більше інформації оприлюднять згодом.

В навчальному закладі спростували інформацію про госпіталізацію студентів

В інституті заявили, що інформація, яка розповсюджується в соціальних мережах, а також на сайтах окремих державних установ щодо масового отруєння студентів Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого не відповідає дійсності.

"Станом на 06 грудня 2023 року жоден із студентів Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого не був госпіталізований з причин імовірного отруєння", - написали на сайті навчального закладу.

Чим небезпечні гострі кишкові інфекції?

Гострі кишкові інфекції (ГКІ) – одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей. Зазвичай ГКІ спричинено бактеріями або вірусами, які потрапляють в організм людини із зараженою їжею чи водою, зазначають у Центрі громадського здоров’я.

Як передаються?

Кишкові інфекції передаються через уживання зараженої їжі та води, під час купання у забруднених водоймах, через брудні руки і предмети побуту. Найчастіше збудники кишкових інфекцій знаходяться у сирій їжі тваринного походження (м’ясо, яйця, непастеризоване молоко, морепродукти), немитих фруктах і овочах.

Які симптоми ГКІ?

Найпоширеніші симптоми гострих кишкових інфекцій – слабкість, підвищення температури, біль у животі, блювота і діарея. За перших же симптомів варто негайно звертатися до лікаря.

Щоб уберегтися від харчових отруєнь і гострих кишкових інфекцій, варто вживати лише ті продукти, в якості яких ви впевнені, купатися у чистих водоймах і обирати лише офіційно відкриті для відпочинку пляжі та рекреаційні зони.

Нагадаємо, що в середині минулого місяця понад 60 курсантів двох навчальних закладів Одеси потрапили у лікарню з харчовим отруєнням.

Також цієї осені Україна зіткнулася з гепатитом А, який спалахнув у Вінниці, де згодом визначили ситуацію як надзвичайну на рівні області. 

Читайте також:
В Україні покажуть не зовсім класичну п'єсу Котляревського: Виставу В Україні покажуть не зовсім класичну п'єсу Котляревського: Виставу "Наталка Полтавка.doc" зібрали з історії реальних героїв
Чудова сімка: Полтавські інженери в гаражі створюють дрони для розмінування території Чудова сімка: Полтавські інженери в гаражі створюють дрони для розмінування території
Влада готує велику реформу освіти: Що зміниться та чи залишиться бюджетна форма навчання Влада готує велику реформу освіти: Що зміниться та чи залишиться бюджетна форма навчання
У Полтаві вперше на базі вишу діє У Полтаві вперше на базі вишу діє "зелена кімната". У чому її унікальність?