USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Спалах гепатиту А у Вінниці: Кількість госпіталізованих зростає, школи переходять на дистанційне навчання

Розповідаємо, що відомо
гепатит А
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

За останніми даними Центру контролю та профілактики хвороб Вінницької області, всього підтверджено 142 випадки захворювання на вірусний гепатит А. Зокрема, госпіталізовано 135 пацієнтів, серед яких лабораторно підтверджено 122 випадки.

Водночас завідувачка відділу організації епіднагляду Центру громадського здоров'я МОЗ Оксана Кошалко зазначила, що наразі триває епідрозслідування і ЦГЗ виявляє причину спалаху.

"Причина спалаху станом на сьогодні поки що не встановлена. Епідемічне розслідування триває, проводяться дослідження проб води, відібраної по різних територіях: вогнища, безпосередньо водопровід, інші джерела. Поки що станом на сьогодні ми не можемо сказати, що стало причиною цього спалаху, але вживаємо всіх необхідних заходів", – сказала Кошалко в ефірі телемарафону.

Вона також повідомила, що фахівці реєструють поодинокі випадки гепатиту А не тільки у Вінниці, а і в районах області.

"Це поодинокі випадки. Майже всі зареєстровані у Вінниці, але ризик однозначно існує. Тут потрібно звертати увагу на поведінку населення, проводиться санітарно-освітня робота, роз'яснювальна робота. Якщо пам'ятати про правила особистої гігієни, про безпеку, то можна вберегтися", – наголосила Кошалко.

Школи йдуть на дистанційне навчання

Відтак, з понеділка, 30 жовтня, усі школи Вінниці перебуватимуть на дистанційному навчанні. Про це інформують у Вінницькій міській раді.

"Школярі Вінницької громади повернуться з осінніх канікул на навчання, але вже в онлайн-форматі. Відповідне рішення ухвалила сьогодні, 27 жовтня, міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій", – йдеться у повідомленні.

Рішення пов’язане зі стрімким зростанням кількості хворих на гепатит А. Тому карантин у школах наразі вважають найкращою профілактикою.

"На жаль, у Вінниці зростає кількість підтверджених випадків хвороби на гепатит A. Отож, задля безпеки юних вінниччан, вирішили обмежити скупчення дітей в організованих колективах. Надалі слідкуватимемо за ситуацією", – розповіла директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.

В той же час, за її словами, дитячі садки працюватимуть у звичному режимі, повідомляє "Суспільне".

Що треба знати про гепатит А та що відомо про спалах гепатиту А на Вінниччині – розповідаємо тут.

Читайте також:
В Україні може зрости рівень захворювання на сказ, – санлікар В Україні може зрости рівень захворювання на сказ, – санлікар
Туберкульоз, хвороба Паркінсона, цукровий діабет: Міноборони оновило перелік захворювань, які звільняють від мобілізації Туберкульоз, хвороба Паркінсона, цукровий діабет: Міноборони оновило перелік захворювань, які звільняють від мобілізації
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові
В Україні активізувалися кліщі: Як вберегтися від хвороби Лайма і що робити при укусі? В Україні активізувалися кліщі: Як вберегтися від хвороби Лайма і що робити при укусі?