USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Китай опублікував дані дослідження про COVID-19 на ринку у Вухані: Аналіз робили три роки

Останні висновки все ще недостатні для остаточних тверджень, що SARS-CoV-2 виник внаслідок передачі вірусу від тварини до людини
ринок в Ухані
Джерело: Bloomberg
Дослідницька група в Китаї опублікувала аналіз зразків коронавірусу SARS-CoV-2, які зібрали на ринку морепродуктів Хуанань ще у січні 2020 року на ранніх стадіях спалаху пандемії. Про це йдеться у досліджені, опублікованому у журналі Nature.

Хто проводив дослідження 

Автори дослідження – державна Національна комісія охорони здоров’я Китаю (NHC), а також китайські інститути, лабораторії та наукові центри.

Після закриття ринку морепродуктів Хуанань дослідники відібрали 1380 зразків на його території та навколо нього: 923 проби з навколишнього середовища та 457 зразків від 18 видів тварин, в тому числі нереалізованого вмісту холодильників і морозильних камер, мазків безпритульних тварин та вмісту акваріума.

Що показали результати 

Так, перший рецензований аналіз китайських науковців підтверджує, що мазки з ринку містили генетичний матеріал диких тварин і дали позитивний результат на SARS-CoV-2. Це свідчить про те, що тварина могла бути проміжним хазяїном вірусу, який заразив людей. Але дослідники кажуть, що останні висновки все ще недостатні для того, щоб надати остаточний доказ того, що SARS-CoV-2 виник внаслідок передачі вірусу від тварини до людини.

Вірусолог Джессі Блум з онкологічного центру Фреда Хатчінсона у Сіетлі, заявив, що хоча зразки зібрані в січні 2020 року, дають корисну інформацію про те, які тварини були на ринку, потрібні ще більш ранні зразки, щоб знайти джерело пандемії.

Новини за темою: ВООЗ змінила рекомендації щодо вакцинації проти COVID-19

"Якщо ми коли-небудь дізнаємося про точне походження SARS-CoV-2, я підозрюю, що це буде отримано з нової інформації про випадки чи події на початку грудня чи листопада 2019 року або раніше", – каже Блум.

Дослідження китайських науковців підтверджує одну з двох конкуруючих теорій про початок пандемії COVID-19: точаться дебати, чи мав він природне походження, поширившись від тварин до людей, чи виник в результаті лабораторного витоку в Інституті вірусології Вуханя.

Результати 

Досі ніхто не знає точно, як з'явився й поширився серед людей коронавірус Sars-CoV-2. З цією метою Всесвітня організація охорони здоров'я направила кілька місій до Вуханя, де вірус виявили вперше.

Новини за темою: ВООЗ звинуватила Китай у приховуванні даних про походження COVID-19, у КНР обурились

Гендиректор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус заявляв, що організація не відкидає жодної гіпотези щодо поширення коронавірусу – тобто може йтися і про природний, і про штучний шлях його виникнення. Члени місії розповідали, що масштаби спалаху COVID-19 у Вухані, ймовірно, були більшими.

Водночас у звіті ВООЗ, оприлюдненому в березні 2021 року, найбільш імовірним називався шлях передання вірусу від тварини до людини.

Читайте також:
США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі
Китайські хакери зламали базу даних Міноборони Великої Британії Китайські хакери зламали базу даних Міноборони Великої Британії
США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства
США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ