USD
НБУ
39.57
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.12
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 6 0 5 0 (+710)
USD
НБУ
39.57
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.12
Готівка
42.90

COVID-19 вже "прописався" в Україні й все ще впливає на людей з хронічними захворюваннями, – професорка

Уже в шістьох областях України зафіксували випадки зараження підвидом коронавірусу "Кракен"
Коронавірус

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

COVID-19 вже "прописався" в Україні й все ще впливає на людей з хронічними захворюваннями. Про це в ефірі UWN заявила професорка, докторка медичних наук, завкафедри епідеміології ЛНМУ імені Данила Галицького Наталія Виноград. 

Професорка наголосила, що коронавірус є серйозним патогеном, тому йому особливо піддаються люди з хронічними захворюваннями, це люди з імунодефіцитами, старша вікова група.

"Все, що ми рекомендували раніше, мають отримувати і зараз, і в першу – чергу це обмеження всяких зайвих спілкувань, які можна для себе дозволити. Є робота, є життя, але треба обходити місця, де збирається достатньо велика кількість людей. Ковід не пішов, він "прописався" і став нам ендемічним. Він буде з нами завжди. Те, що новий з’явився варіант, я б навіть сказала, що це свідчення того, що у нас хороша система нагляду", – зауважила Виноград. 

Наразі спеціалісти відслідковують штами, які домінують у всьому світі, як реагують на вірус щеплені та перехворілі люди. 

Ситуація з коронавірусом в Україні

Уже в шістьох областях України підтвердили мутацію варіанта COVID-штаму "Омікрон" ХВВ.1.5, який ще називають "Кракеном". 

Раніше новий підвид підтвердили в Сумській, Закарпатській, Тернопільській та Одеській областях. Але за результатами останніх досліджень "Кракен" зафіксували ще в Черкаській та Львівській областях.

Читайте також:
Вчені виявили низку побічних наслідків вакцин проти COVID-19 Вчені виявили низку побічних наслідків вакцин проти COVID-19
Новий штам коронавірусу Новий штам коронавірусу "Омікрон-Дженні": У січні в Україні захворіло дев'ятеро людей
Епідсезон та зріст захворюваності на COVID-19: В МОЗ розповіли, кому і як носити медичні маски та де можуть ввести карантин Епідсезон та зріст захворюваності на COVID-19: В МОЗ розповіли, кому і як носити медичні маски та де можуть ввести карантин
У КМДА розглядають повернення до маскового режиму У КМДА розглядають повернення до маскового режиму