USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства

До переліку також потрапила одна з найбільших російських авіакомпаній "Побєда"
санкції

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Сполучені Штати Америки ввели нові санкції проти низки підприємств, які допомагають російському військово-промисловому комплексу. У списку опинилася одна з найбільших авіакомпаній "Побєда". Про це йдеться на сайті Міністерства фінансів США.

Також до санкційного списку потрапили:

  • автозавод "Урал";
  • Брянський автозавод;
  • завод "Протон";
  • 48-й науково-дослідний інститут Міноборони Росії;
  • Томський електротехнічний завод.

Крім російських компаній і фізосіб під економічні обмеження потрапили підприємства з Туреччини, Китаю, Словаччини, Бельгії та Киргизстану, оскільки вони могли допомагати Росії обходити західні санкції.

Новини за темою: ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії

Також обмеження ввели проти Віктора Лабіна, який проживає в Брюсселі. Російські ЗМІ стверджували, що він є співробітником Головного розвідувального управління і допомагає постачати в Росію "незамінні координатно-вимірювальні машини".

Як зазначають у Мінфіні Сполучених Штатів, санкції націлені на те, щоб обмежити доходи Кремля і доступ росіян до товарів, які необхідні для продовження війни проти України.

Загалом до чорного списку потрапили понад 200 фізичних та юридичних осіб.

До речі, раніше американські ЗМІ повідомили, що США розробляють санкції, які можуть відрізати деякі китайські банки від світової фінансової системи. Вашингтон сподівається, що подібні важелі зупинять комерційну підтримку Пекіном російського військового виробництва.

Інші обмеження з боку США

Як повідомлялося сьогодні, Сенат Сполучених Штатів проголосував за проєкт закону про заборону імпорту збагаченого урану з РФ, його вже передали на підпис американському президенту.

Проте вчора уряд Сполучених Штатів Америки дозволив проводити операції з російськими банками для розрахунків у сфері енергетики. Заборона на операції знята до 1 листопада 2024 року, також можливе продовження дозволу, йдеться в ліцензії, виданій Міністерством фінансів США.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону
Росія допомогла КНДР відновити економіку Росія допомогла КНДР відновити економіку