USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

"Київ цілком міг бути окупованим": Воїн-розвідник вперше розкрив невідомі подробиці боїв за аеропорт Антонова

30 воїнів ГУР МО України дали бій 300 московським десантникам
боєць ГУР
Воїн-розвідник
Джерело: Головне управління розвідки МО України

Воїн-розвідник розкрив невідомі подробиці боїв за аеропорт Антонова в Гостомелі на початку повномасштабного вторгнення. Відео опублікували на сайті ГУР МО.

Так, за його словами, якби росіяни змогли реалізувати свій план із захоплення Гостомельського летовища та висадки там великої кількості десанту з легкою бронетехнікою у перші дні великого вторгнення, Київ з високою ймовірністю був би окупований. Саме тому критично важливі були перші години війни 24 лютого.

"Починалось з того, що ГУР знало про ймовірне місце, звідки має йти захоплення столиці. Там же можна розгортатися та йти на декілька напрямків і одночасно з різних сторін на Київ", – сказав захисник.

Боєць розповів, що приблизно з 20 лютого вони влаштовували засідки, пункти спостереження й відпрацьовували можливі бої з ворогом.

"Нас було десь близько 30 осіб. Ну, як ви знаєте, їх там було понад 300. Зі зброї у нас були автомати Калашникова, декілька гранатометів. Основна наша сила – це був БТР", – розповів він.

Новини за темою: Чому "Мрію" не евакуювали та наскільки вона була рентабельною. Командир Ан-225 Дмитро Антонов дав інтерв'ю для UWN

Воїн розвідки додав, що на Гостомель летіло 2 літаки та понад 35 гвинтокрилів.

"Один гвинтокрил МІ-8 ми підбили на посадці. Нацгвардійці збили декілька гвинтокрилів. До цього спостережні групи над Київським морем збили один чи два", – зазначив розвідник.

Тож українським військовим вдалося повністю зірвати плани загарбників, вони не дали змоги сісти у Гостомелі жодному літаку.

З чого все почалося?

Бої за аеропорт Антонов біля селища Гостомель Київської області під час вторгнення РФ почалися з повітряно-десантної операції.

Під час неї російське керівництво припустилося низки помилок. Це закінчилося повним провалом операції й розгромом десантних військ.

За перші три дні штурму аеропорту Росія втратила вбитими щонайменше 125 десантників.

Новини за темою: Російському генералу, який наказав знищити "Мрію", оголосили підозру
Читайте також:
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму