USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Російському генералу, який наказав знищити "Мрію", оголосили підозру

Встановлено, що російський генерал входить до складу вищого військового командування ЗС РФ
Мрія знищена_4
Знищена "Мрія" у Гостомелі
Джерело: Нацполіція

Правоохоронці встановили особу російського генерала, який наказав знищили найбільший у світі літак АН-225 "Мрія". Окупанту оголосили підозру, заявили в СБУ.

Так, спецслужба зібрала доказову базу на заступника командувача повітряно-десантними військами ЗС РФ генерал-лейтенанта Анатолія Концевого, який бере участь в агресивній війні проти України.

"Саме за його наказом окупанти здійснили тимчасове захоплення Гостомельського аеропорту на початку повномасштабного вторгнення. Тоді під час активних бойових дій російські загарбники знищили найбільший у світі український літак АН-225 "Мрія". Для штурму стратегічно важливого аеродрому в Україні Концевой задіяв підрозділи спецпризначення повітряно-десантних військ та армійської авіації країни-агресора", – відзначили в СБУ.

Встановлено, що російський генерал входить до складу вищого військового командування ЗС РФ і брав безпосередню участь у плануванні, підготовці та здійсненні збройної агресії проти України. За даними слідства, ще з 2019 року він організував на території країни-агерсорки Росії та Білорусі підготовку ворожих десантників до ураження та захоплення стратегічних наземних цілей на території нашої держави.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Концевому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 110 ("Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України");
  • ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 437 ("Планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни, вчинене за попередньою змовою осіб").

Санкція статей передбачає покарання до 15 років тюрми.

Зазначається, що тривають комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності за злочини проти України.

Окрім цього, ексдиректору "Антонова" Сергію Бичкову повідомили про підозру. Через службову недбалість чиновника російські окупанти знищили літак Ан-225 "Мрія". 

Встановлено, що експосадовець, незважаючи на застереження державних органів та достеменно знаючи про припинення страхового покриття на це повітряне судно, не забезпечив передислокацію літака в безпечне місце. У результаті під час повітряної атаки російських військ на аеропорт у селищі Гостомель "Мрія" згоріла.

Читайте також:
У найближчі 2-3 роки може відбутись компенсаційне підвищення народжуваності: Експерт роз’яснив, що це означає У найближчі 2-3 роки може відбутись компенсаційне підвищення народжуваності: Експерт роз’яснив, що це означає
Багато військових стають залежними від азартних ігор через погані стосунки з близькими та побратимами, – психологиня Багато військових стають залежними від азартних ігор через погані стосунки з близькими та побратимами, – психологиня
Росія на початку літа може піти в наступ, – ЗМІ Росія на початку літа може піти в наступ, – ЗМІ
Посадовець Київської ОВА прикидався капеланом, аби шпигувати для ворога за десантниками ЗСУ Посадовець Київської ОВА прикидався капеланом, аби шпигувати для ворога за десантниками ЗСУ