USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Кримчанину, який воював проти України, загрожує довічне ув'язнення

На початку цього літа підрозділ чоловіка отримав наказ на штурм населених пунктів у регіоні, які нещодавно звільнили ЗСУ
зрадник кримчанин
Джерело: СБУ

Служба безпеки України зібрала доказову базу на кримчанина, який воював проти української армії на боці російських окупантів і потрапив у полон. Громадянину загрожує довічне ув'язнення, повідомили в пресслужбі СБУ.

Правоохоронці розповіли, що чоловік потрапив у полон українських воїнів наприкінці червня цього року під час боєзіткнення поблизу селища П’ятихатки на Запоріжжі.

"Затриманим виявився мешканець тимчасово окупованого Криму. Через власні прокремлівські погляди мешканець підтримав повномасштабну агресію РФ проти України", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, у січні цього року чоловік добровільно вступив до 810-ї окремої бригади морської піхоти військово-морського флоту Росії, яка дислокувалася на території анексованого півострова. Перебуваючи на посаді старшого стрільця, чоловік брав безпосередню участь у бойових діях проти ЗСУ у Василівському та Пологівському районах Запорізької області.

На початку цього літа його підрозділ отримав наказ на штурм населених пунктів у регіоні, які нещодавно були звільнені Силами оборони.

Слідчі повідомили чоловікові про підозру за державною зрадою, вчиненою в умовах воєнного стану.

Стаття передбачає 15 років позбавлення волі або довічне, з конфіскацією майна. Наразі кримчанин перебуває під вартою.

Раніше

Колишній очільник Кримського управління Служби безпеки Олег Куліч постане перед судом. Він, за версією слідства, працював на російські спецслужби, повідомили в СБУ.

"Служба безпеки та Державне бюро розслідувань передали до суду обвинувальний акт щодо державної зради та інших злочинів колишнього очільника Головного управління СБУ в АР Крим Олега Кулініча, який, за версією слідства, діяв на користь країни-агресора", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що на підставі зібраних доказів він обвинувачується за 5 статтями ККУ. Фігуранту загрожує до 15 років позбавлення волі.

Новини за темою: Розповідала, що Україна не існуватиме без Росії: ДБР викрило співробітницю СБУ, яка чекала на руських

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму
СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів
Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар