USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Розповідала, що Україна не існуватиме без Росії: ДБР викрило співробітницю СБУ, яка чекала на руських

Тепер співробітниці спецслужби загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років
Викрили співробітницю СБУ
Джерело: ДБР

На Волині викрили співробітницю Служби безпеки України, яка виправдовувала звірства російських окупантів та поширювала пропаганду РФ. Про це розповіли в ДБР.

Майор СБУ стверджувала, що Україна не зможе існувати без Росії та Білорусі, а Крим та інші території України належать РФ. Також вона переконувала рідних та близьких, що "це свої своїх бомблять на сході, російські військові не обстрілюють мирних жителів". Ворожі злочини проти мирного населення в Бучі називала "інсценуванням".

"Співробітницю СБУ підозрюють у виправдовуванні збройної агресії РФ проти України (ч. 3 ст. 436-2 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення її від виконання обов'язків", – додали в ДБР.

Втім, цей випадок не є поодиноким: на початку березня ДБР у взаємодії з СБУ повідомило про підозру іншій військовослужбовиці – підполковниці СБУ Рівненщини, яка виправдовувала російську агресію та поширювала фейки російської пропаганди. У розмовах службовиця також захоплювалась політикою Лукашенка та шкодувала, що Янукович покинув країну у 2014 році. 

Жінка проходила службу в правоохоронному органі з 1996 року, проте раніше подібних настроїв не проявляла. Наразі вона відсторонена від займаної посади та перебуває в розпорядженні. За результатами розслідування буде прийняте рішення щодо її подальшого звільнення. Їй також загрожує до восьми років позбавлення волі.

Напередодні у Києві затримали російських інформаторів, які шпигували за керівництвом військкоматів. Вони намагалися збирати закриті відомості поблизу українських військових частин.

Читайте також:
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові
У трьох областях зловмисники намагались продати трофейне російське озброєння У трьох областях зловмисники намагались продати трофейне російське озброєння
Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві
Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру