USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Байден підписав бюджет США на 2023 рік із "вирішальною допомогою для України"

Широкий пакет включає приблизно 45 млрд доларів на надзвичайну допомогу Україні та союзникам по НАТО
Джо Байден
Джерело: відкриті джерела

Президент Джо Байден підписав закон про федеральні витрати на суму 1,7 трлн доларів, який включає низку пріоритетів адміністрації. Про це повідомляє CNN.

"Бюджет фінансує медичні дослідження, безпеку, охорону здоров'я ветеранів, відновлення після стихійних лих, фінансування (закону про боротьбу з насильством над жінками) – і передбачає критично важливу допомогу Україні", – заявив Байден.

Відомо, що він підписав закон, перебуваючи на відпочинку на острові Санта-Крус на Віргінських островах США. Законопроєкт був доставлений йому на підпис літаком.

Зазначається, що закон про витрати є останньою можливістю для Байдена і демократів накласти свій відбиток на державні витрати до того, як республіканці візьмуть на себе більшість у Палаті представників наступного тижня

Законодавство включає 772,5 млрд доларів на необоронні дискреційні програми і 858 млрд доларів на фінансування оборони, згідно з резюме законопроєкту, представленому сенатором-демократом Патріком Ліхі, головою комітету Сенату з асигнувань. Це означає збільшення витрат в обох сферах на 2023 фінансовий рік.

Широкий пакет включає приблизно 45 млрд доларів на надзвичайну допомогу Україні та союзникам по НАТО, перегляд закону про підрахунок голосів на виборах, захист вагітних працівниць, посилення правил пенсійних заощаджень та заборону TikTok на федеральних пристроях.

Що було раніше

Комітет Сенату США з питань асигнувань наприкінці року представив законопроєкт про урядовий бюджет на 2023 рік на суму 1,7 трильйона доларів, який, серед іншого, передбачає виділення більшої, ніж очікувалось, суми на підтримку України та союзників.

У поясненні зазначалося, що "законопроєкт передбачає виділення 44,9 мільярда доларів "на надзвичайну допомогу Україні та союзникам по НАТО". Ці кошти мали бути виділені на додаток до рекордних 858 млрд доларів оборонних витрат на цей рік.

Новини за темою: США надають Україні додаткову гуманітарну допомогу на понад 200 млн доларів

Загалом, після початку повномасштабного вторгнення РФ Україна отримала від Сполучених Штатів Америки вже 12 млрд доларів у формі грантів, додали в Мінфіні.

Таким чином, США є найбільшим донором прямої бюджетної допомоги серед усіх країн-партнерів у 2022 році.

Читайте також:
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg
США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі