USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Хотіли продати криміналітету "трофейну" російську зброю: Двох ділків затримали на Донеччині

Для незаконного зберігання зброї та боєприпасів зловмисники облаштували схрон на території приватного домоволодіння
На Донеччині затримали двох ділків, які хотіли продати криміналітету
На Донеччині затримали двох ділків, які хотіли продати криміналітету "трофейну" російську зброю
Джерело: СБУ

Співробітники СБУ ліквідували ще один канал незаконного збуту зброї та боєприпасів на прифронтовій території Донеччини. Там двоє ділків хотіли підпільно продати арсенал "трофейного" озброєння окупантів, яке здобули українські захисники у жорстоких боях під Бахмутом. Фігурантів затримали і повідомили їм про підозру. Про це поінформували в Службі безпеки України.

Як встановило розслідування, затриманими виявились двоє контрактників однієї з військових частин Сил оборони, яких відрядили на Донеччину. Для незаконного зберігання зброї та боєприпасів вони облаштували схрон на території приватного домоволодіння.

"Серед вилученого у зловмисників – понад 60 автоматів та кулеметів, а також протитанкові гранатомети російського виробництва. Відповідну партію бойових засобів ураження вони намагались продати представникам дніпропетровського криміналітету", – розповіли в спецслужбі.

Зазначається, що обох ділків затримали під час спроби збуту семи автоматів Калашникова, зокрема нового АК-12.

"Наразі обом затриманим повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами)", – йдеться у повідомленні.

Тепер правоохоронці вирішують питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Також триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Раніше ми писали, що правоохоронці затримали ділків, які хотіли вивезти з України обладнання для винищувачів МіГ-29.

Тоді зловмисники намагались незаконно продати азійським замовникам партію запчастин до авіадвигунів майже на 2,5 млн гривень, які, за наявними даними, були викрадені з підприємства "Мотор Січ".

Читайте також:
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg
СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів