USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Кабмін призначив ще трьох заступників міністра оборони України

Заступники відповідатимуть за різні напрямки в оборонному відомстві
Міноборони

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів України призначив нових заступників міністра оборони. Ними стали Іван Гаврилюк, Станіслав Гайдер та Дмитро Кліменков.

Що відомо про нових заступників?

Генерал-лейтенанта Гаврилюка Івана призначили заступником з питань військово-технічної політики.

Тепер він буде займатись розвитком військової техніки та зброї Сил оборони, буде перепрофільовувати український оборонний комплекс на номенклатуру НАТО й співпрацювати з партнерами.

У квітні – серпні 2022 року він був головою робочої групи України в координаційному центрі з надання допомоги у Німеччині, раніше – радник командувача Сил логістики ЗСУ та керівник Головного управління логістики.

Гайдер Станіслав став заступником з питань інституційного розвитку.

Головний пріоритет Гайдера на новій посаді – розбудова стійкої та цілісної інституції Міністерства оборони, яка спирається на дані та забезпечує прозорість і підзвітність.

До цього він був керівником цифрової трансформації Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). Під його управлінням запустили Антикорупційний портал України, Реєстр корупціонерів та Єдиний портал повідомлень викривачів корупції.

Кліменков Дмитро став заступником з питань закупівель.

Ключові пріоритети на посаді – стандартизація, систематизація, дієвий контроль та цифровізація закупівель, створення поетапного алгоритму закупівель та контролю, повноцінний запуск Агенції нелетальних закупівель.

Раніше працював комерційним директором компанії "Укртрансгаз". До цього працював першим заступником голови Фонду держмайна, директором з інфраструктури та логістики МАУ та керівником крупних проєктів у шведській компанії "Еріксон".

Заступники міністра оборони
Джерело: Рустем Умєров

Нагадаємо, 4 вересня міністр оборони Олексій Резніков подав у відставку, а вже 6 вересня на його посаду призначили колишнього очільника фонду Державного майна Рустема Умєрова.

Згодом уряд звільнив усіх заступників Резнікова і призначив Умєрову нових: Джигира Юрія, Калмикову Наталію та Черногоренко Катерину.

Читайте також:
Водії, механіки та оператори дронів: В Міноборони розповіли, які вакансії є найпопулярнішими в центрах рекрутингу Водії, механіки та оператори дронів: В Міноборони розповіли, які вакансії є найпопулярнішими в центрах рекрутингу
Новим командувачем Сил спеціальних операцій ЗСУ став Герой України Олександр Трепак Новим командувачем Сил спеціальних операцій ЗСУ став Герой України Олександр Трепак "Редут"
В армії зараз є 12 тисяч вакансій: Які найбільш затребувані В армії зараз є 12 тисяч вакансій: Які найбільш затребувані
Не заміна 100 тисяч Не заміна 100 тисяч "бойових", а додаткова виплата: В Міноборони пояснили, хто зможе отримати додаткові 70 тис. гривень