USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Не заміна 100 тисяч "бойових", а додаткова виплата: В Міноборони пояснили, хто зможе отримати додаткові 70 тис. гривень

Гроші виплачуватимуть лише тоді, коли військовослужбовець проведе на передовій сумарно 30 днів
Гроші
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів затвердив додаткову фінансову винагороду військовим у розмірі 70 тисяч гривень. Це – не заміна 100 тисяч "бойових", а додаткова виплата для тих, хто перебуває на передовій. Їх отримують військовослужбовці Збройних сил, Нацгвардії, СБУ, ГУР, Держприкордонслужби, Служби спецзв’язку, Державної спеціальної служби транспорту, а також поліцейські. Про це в інтерв’ю "Укрінформ" розповіла заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова.

Для кого саме передбачена ця виплата?

За словами посадовиці, ця виплата передбачена саме для тих, хто безпосередньо перебуває на лінії зіткнення з ворогом. Отримувати її зможуть ті, хто виконує бойові чи спеціальні завдання в першому ешелоні оборони або наступу на відстані до ротного опорного пункту включно.

"Також на неї можуть розраховувати ті, хто виконує бойові завдання між позиціями Сил оборони України та агресора, на окупованих Росією територіях, а також на території ворога", – зазначила Наталія Калмикова.

Є нюанс

Якщо "бойові" виплачуються щомісяця, а сума виплати залежить від кількості днів, під час яких виконувалися завдання, то щодо виплати 70 тисяч формулювання в постанові Кабміну інше: "за кожні 30 днів (сумарно обчислених) виконання таких завдань".

"Тобто до конкретного місяця ця виплата не прив’язана, а виплачувати її мають тоді, коли буде сумарно 30 днів виконання завдань", – пояснила заступниця міністра.

Раніше ми повідомляли, що Міністерство оборони запустило онлайн-калькулятор грошового забезпечення військовослужбовців Збройних сил України. Тож тепер військові самостійно можуть вирахувати свої виплати. 

Крім того, за допомогою калькулятора можна отримати інформацію про інші соціальні гарантії військовослужбовців і членів їхніх сімей.

Новини за темою: Військові можуть отримати доплати за знищену техніку та вислугу років: Комітет підтримав проєкт
Читайте також:
Росіяни обстріляли Харківщину: Серед загиблих є жінка на сьомому місяці вагітності, відомо й про чимало поранених Росіяни обстріляли Харківщину: Серед загиблих є жінка на сьомому місяці вагітності, відомо й про чимало поранених
Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW
"Мінус" тральщик "Ковровец": Знищено ще один корабель Чорноморського флоту РФ
Міноборони Німеччини просить уряд виділити ще 3,8 млрд євро для допомоги Україні, - Bild Міноборони Німеччини просить уряд виділити ще 3,8 млрд євро для допомоги Україні, - Bild