USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Новим командувачем Сил спеціальних операцій ЗСУ став Герой України Олександр Трепак "Редут"

Попередньо президент звільнив з даної посади Сергія Лупанчука
Олександр Трепак
Генерал Олександр Трепак з бойовим прапором 3-го полку ССО в листопаді 2020 року
Джерело: відкриті джерела

Президент України Володимир Зеленський звільнив Сергія Лупанчука та призначив нового командувача Сил спеціальних операцій Збройних сил України. Ним став Герой України Олександр Трепак. Відповідні укази №313 і №314 опубліковані на сайті президента.

"Звільнити Лупанчука Сергія Костянтиновича з посади командувача Сил спеціальних операцій Збройних сил України", – йдеться в указі №313.

Указом №314 президент призначив на посаду командувача ССО Олександра Трепака.

"Призначити Трепака Олександра Сергійовича командувачем Сил спеціальних операцій Збройних сил України", – йдеться в тексті указу.

Більше про Олександра Трепака

Олександр Трепак – військовий Сил спеціальних операцій Збройних сил України, Герой України, бригадний генерал. 

Він брав участь в Антитерористичній операції на сході України з квітня 2014 року, де отримав позивний "Редут". Разом із кількома розвідувальними групами був у районі міста Бахмут. 

З 27 серпня по 3 жовтня 2014 року був старшим військовим начальником з оборони території Міжнародного аеропорту "Донецьк". Здійснював безпосереднє керівництво відбиттям усіх спроб штурму та захоплення аеропорту.

Наприкінці 2020 року Трепак був призначений начальником штабу – заступником командувача Сил спеціальних операцій Збройних сил України.

Має ордени Богдана Хмельницького I, II та III ступенів.

 
Читайте також:
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону
ЗСУ контратакують на Харківщині, але окупанти просунулися на Донеччині та Луганщині ЗСУ контратакують на Харківщині, але окупанти просунулися на Донеччині та Луганщині
Окупанти захопили село Прогрес на Донеччині, – DeepState Окупанти захопили село Прогрес на Донеччині, – DeepState
У розкраданні 138 млн грн, виділених на потреби армії, підозрюють 30 службовців У розкраданні 138 млн грн, виділених на потреби армії, підозрюють 30 службовців