USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Рустема Умєрова призначили міністром оборони України

"За" проголосували 338 депутатів
Умєров
Рустам Умєров
Джерело: відкриті джерела

Верховна Рада України призначила Рустема Умєрова новим міністром оборони. Як повідомив нардеп Ярослав Железняк, за це рішення проголосували 338 депутатів.

Нагадаємо, напередодні парламент звільнив Рустема Умєрова з посади голови Фонду держмайна. Тоді "за" проголосували 302 нардепи.

Вчора ж Верховна Рада звільнила і Олексія Резнікова з посади міністра оборони України. Це рішення підтримали 327 депутатів із 365.

Що відомо про Умєрова?

Рустем Умєров має кримськотатарське походження. Як ідеться в довідці на сайті Фонду держмайна, Рустем Умєров народився в Узбекистані, а згодом жив в Алушті. Власне, саме тему Криму, за даними руху "ЧЕСНО", Умєров найчастіше порушував у Раді, коли був депутатом.

До приходу в політику був бізнесменом, інвестором, меценатом, а також радником лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

З серпня 2019 року він був парламентарем від фракції "Голос", секретарем Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій.

З 7 вересня 2022 року він очолював Фонд державного майна.

У 2021 році Умєрова нагородили орденом "За заслуги" III ступеня. Так він опинився у списку тих, кого президент Володимир Зеленський відзначив за "значний особистий внесок у державне будівництво, зміцнення обороноздатності, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю".

Навесні 2022 року Умєров був у складі делегації України, яка взяла участь у декількох раундах переговорів з РФ. Він був присутній як на перемовинах в Білорусі, так і в Туреччині.

Читайте також:
Водії, механіки та оператори дронів: В Міноборони розповіли, які вакансії є найпопулярнішими в центрах рекрутингу Водії, механіки та оператори дронів: В Міноборони розповіли, які вакансії є найпопулярнішими в центрах рекрутингу
В армії зараз є 12 тисяч вакансій: Які найбільш затребувані В армії зараз є 12 тисяч вакансій: Які найбільш затребувані
Не заміна 100 тисяч Не заміна 100 тисяч "бойових", а додаткова виплата: В Міноборони пояснили, хто зможе отримати додаткові 70 тис. гривень
Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор