USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

В армії зараз є 12 тисяч вакансій: Які найбільш затребувані

Є велика кількість вакансій, пов'язаних з логістикою, з обслуговуванням та ремонтом техніки
ЗСУ форма
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

У центрах рекрутингу до української армії зараз є понад 2 тисячі вакансій, ще близько 10 тисяч вакансій розмістили онлайн безпосередньо військові частини. Про це повідомив уповноважений Міністерства оборони з питань рекрутингу Олексій Бежевець в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що у центрах рекрутингу можуть обрати собі спеціальність навіть ті, хто вже має на руках повістку.

"Для будь-якої людини, навіть яка отримала повістку про уточнення облікових даних, і в такому статусі людина не позбавлена можливості, і ми запрошуємо цих людей пошукати своє місце в армії, не чекати, коли вас покличуть, коли вас мобілізують, тому що станом на сьогодні така можливість існує", – каже Бежевець.

Наразі таких пріоритетних військових частин більше ніж 100.

Найбільш запотребуваними професіями є водії, механіки, стрільці, оператори всіх видів озброєння, обслуга артилеристів, оператори БпЛА, бойові медики. Станом на сьогодні до рекрутингових центрів вже звернулося понад три тисячі осіб.

Також є велика кількість вакансій в армії, пов’язаних з логістикою, з обслуговуванням та ремонтом техніки.

"Більш ніж 3200 людей вже звернулося. Приблизно 30% на тій чи іншій стадії оформлення зараз перебувають: або їм підбираються вакансії, або вони сконтактовані з військовими частинами, або вже оформляються. Приблизно 50 вже знаходяться в навчальних центрах і готуються, і ці цифри зростають з кожним днем", – наголосив Бежевець.

Представник Міноборони також повідомив, що є велика кількість вакансій в армії, пов’язаних з логістикою, з обслуговуванням та ремонтом техніки.

Що відомо про проєкт із рекрутингу?

У листопаді 2023 року Міноборони запустило проєкт із рекрутингу до Сил оборони.

У відомстві уточнили, що рекрутери працюватимуть в інтересах армії безплатно. Після вибору бажаної посади людина матиме співбесіду із рекрутером та представниками обраної військової частини.

Після погодження кандидатури на певну вакансію кандидата скерують у ТЦК з пакетом документів для подальшого оформлення, проходження необхідних процедур та медичного огляду, направлення на базовий військовий вишкіл, який триває один місяць, та за потреби фахову підготовку. Після підготовки військовослужбовця скерують у частину для проходження військової служби.

Читайте також:
Росіяни обстріляли Харківщину: Серед загиблих є жінка на сьомому місяці вагітності, відомо й про чимало поранених Росіяни обстріляли Харківщину: Серед загиблих є жінка на сьомому місяці вагітності, відомо й про чимало поранених
Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW
"Мінус" тральщик "Ковровец": Знищено ще один корабель Чорноморського флоту РФ
Міноборони Німеччини просить уряд виділити ще 3,8 млрд євро для допомоги Україні, - Bild Міноборони Німеччини просить уряд виділити ще 3,8 млрд євро для допомоги Україні, - Bild