USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Ізраїль має намір встановити повний контроль над Сектором Гази після війни

Єрусалим не віддасть Сектор під управління міжнародним силам
Нетаньягу
Джерело: ZN.UA

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що ЦАХАЛ збереже контроль над Сектором Гази після війни. Про це повідомляє The Times of Israel.

Раніше цього тижня Нетаньягу сказав ABC News, що Ізраїль нестиме "загальну відповідальність за безпеку" в Секторі Гази "на невизначений період" після закінчення війни проти ХАМАСу.

Однак пізніше ізраїльський прем'єр уточнив, що ЦАХАЛ збереже контроль над Сектором і не віддасть його під управління міжнародним силам.

Офіційні особи США останніми тижнями висунули ідею про те, що своєрідні міжнародні сили, можливо, з військами сусідніх арабських союзників забезпечуватимуть безпеку в Секторі Гази протягом проміжного періоду, поки його не повернуть палестинському уряду, що функціонує.

При цьому Нетаньягу, схоже, категорично відкидає цю ідею.

Ситуація в Ізраїлі

Сьогодні на територію Ізраїлю проникли три літаки з Лівану. Один літак був перехоплений групою ППО ЦАХАЛ, а два інших впали на півночі.

Армія оборони Ізраїлю продовжує наземну операцію на півночі Сектора Гази. У відповідь на обстріл ізраїльської території ЦАХАЛ також завдав ударів по об'єктах "Хезболли" в Лівані. Серед цілей, як повідомляється, були об'єкти інфраструктури, спостережні пункти і технологічне обладнання.

Водночас варто зазначити, що у США напередодні заявили, що Ізраїль погодився на щоденне припинення бойових дій у Секторі Гази на чотири години, щоб дати можливість жителям, які залишаються на півночі Сектора, евакуюватися на південь, а також забезпечити доставку гуманітарної допомоги. Хоча поки незрозуміло, чи буде Ізраїль оголошувати тимчасове припинення вогню.

Ми писали, що сухопутні війська Ізраїлю ввечері 27 жовтня розширили свою наземну активність у Секторі Гази. 

 
Читайте також:
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців
На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає