USD
НБУ
39.62
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.25
Втрати орків: 4 8 5 4 3 0 (+1400)
USD
НБУ
39.62
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.25

Із вересня українська ППО збила понад 420 російських ракет та 430 дронів-камікадзе

11 вересня росіяни вперше вдарили по енергетичній інфраструктурі – Харківській ТЕЦ
ППО
Джерело: відкриті джерела

Сили української протиповітряної оборони з вересня збили понад 420 російських ракет, випущених по критичній інфраструктурі України, а також 430 дронів-камікадзе. Про це в ефірі національного телемарафону заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Усі взяли дату 10 жовтня від першого масованого ракетного обстрілу як початок відліку атак на енергетичну інфраструктуру. Але насправді вдарили по Харківській ТЕЦ ще 11 вересня. З цього часу вже приблизно понад 420 ракет і 430 дронів-камікадзе були збиті протиповітряною обороною, атакувала ж, звісно, більша кількість", – сказав він.

При цьому речник командування ПС ЗСУ висловив думку, що вибухи на аеродромі в Енгельсі й передислокація техніки РФ у Приморський край суттєво не впливають на здатність російської авіації завдавати ракетних ударів по Україні. 

Разом з тим, за словами начальника ГУР Міноборони Кирила Буданова, російська армія з початку осені почала зіштовхуватися з технічним голодом, наразі їм критично не вистачає танків.

Крім того, більшість російських регіонів непокоїть війна в Україні. У топ-10 найбільш стурбованих регіонів потрапили три області, які розташовані на прикордонній з Україною території.

Читайте також:
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців
На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає
Упав за 12 км від Путіна: Стали відомі деталі перших застосувань українського дрона Упав за 12 км від Путіна: Стали відомі деталі перших застосувань українського дрона "Лютий"
У ГУР ідентифікували військових злочинців, які обстрілюють Україну крилатими ракетами У ГУР ідентифікували військових злочинців, які обстрілюють Україну крилатими ракетами