USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Іспанія передасть мобільний шпиталь і медичні авто українським прикордонникам

Прикордонники отримають медичні автомобілі, в тому числі броньовані, які дозволять евакуйовувати поранених із зони бойових дій
Сестра Люсія
Сестра Люсія приїхала в Україну, щоб супроводжувати в іспанські госпіталі кількох поранених героїв
Джерело: ДПСУ

Державна прикордонна служба України отримає від Іспанії польовий шпиталь та медичні автомобілі, в тому числі броньовані. Про це інформує пресслужба ДПСУ.

Так, представники медперсоналу ДПСУ перебувають на базі Повітряно-космічних сил у Сарагосі. Там вони навчаються розгортати та експлуатувати мобільний шпиталь, який міноборони Іспанії найближчим часом передасть Україні.

Ще українські прикордонники отримають медичні автомобілі, в тому числі броньовані, які дозволять евакуйовувати поранених із зони бойових дій.

"До речі, українські військовослужбовці проходять лікування і в Іспанії. Зокрема, і цього разу сестра Люсія приїхала в Україну, щоб супроводжувати в іспанські госпіталі кількох поранених героїв. Сестра запевнила, що надалі спрямовуватиме свою енергію, щоб і релігійна громада, і прості іспанці підтримували нашу країну", - розповіли в ДПСУ.

Відзначимо, деякі партнери затягують питання з тренуванням українських льотчиків на винищувачах F-16 та з подальшим переданням ЗСУ авіації, адже досі немає графіків навчальних місій.

Новини за темою: Під час війни моя впевненість у тому, що зможу надати медичну допомогу ворогу, похитнулася, – військова медикиня Галич

Про це заявив 1 липня президент України Володимир Зеленський на спільній пресконференції з прем’єрміністром Іспанії Педро Санчесом.

Фронтовий лікар: Найважче в роботі, коли доводиться ампутувати кінцівку, а боєць благає "зробити щось, поборотися"

Максима, лікаря-анестезіолога, мобілізували влітку 2022 року. Проходив службу в Центральному київському військово-клінічному шпиталі, а в грудні отримав наказ і в складі хірургічного відділення вирушив у зону бойових дій рятувати життя нашим захисникам.

Станом на квітень Максим працював на Бахмутському напрямку на базі районної лікарні, до нього пораненні бійці потрапляли після стабілізаційних пунктів, а інколи і прямо з поля бою. Лікар розповів UWN про роботу польового шпиталю, характер травм, які найчастіше отримують бійці, та про те, що найважче у спілкуванні з пацієнтами.

Новини за темою: "Думали, що вже все...". Історія українського військового, який на фронті втратив обидві ноги, але не силу духу

Читайте також:
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?