USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

"Думали, що вже все...". Історія українського військового, який на фронті втратив обидві ноги, але не силу духу

Зараз український герой проходить реабілітацію та протезування в Ізраїлі
Військовий ЗСУ Андрій Хом'як
Джерело: UWN YouTube

Український військовий Андрій Хом'як – один із героїв, які мужньо захищали нашу країну від агресора. Однак через підступні дії ворога він втратив обидві ноги. Зараз Андрій проходить реабілітацію та протезування в Ізраїлі. Свою фронтову історію він розповів телеканалу UWN.

За словами Андрія, ворожі касетні снаряди застали його в полі. Один із них збив із ніг, а другий – завдав критичних травм.

"Перша впала переді мною касета, мені прилетіло в бік... мене збило з ніг, і я просто впав на дорозі, і друга одразу між ніг потрапила. Я такий лежу і дивлюся, що нога прямо біля вуха. Думаю, нічого собі гімнаст, я в житті так не діставав, і я зрозумів, що щось не те", – каже військовий.

Разом з Андрієм поранення отримали 27 військових, ще п'ятеро загинули.

Він розповідає, що його з місця обстрілу відвезли останнім, оскільки вважали, що він "все", ймовірно помер. Сам Андрій узяв до рук хрестик і також чекав на смерть, але в одну мить він захотів пити і попросив води, на що товариші по службі відреагували з шоком, бо не вважали його живим.

"Я, виходить, на животі лежу, у мене все розірвано, і він (лікар, – ред.) прийшов, ножицями розрізав мені штани і я бачу, що він щось там робить. Він каже: "Тут усе, немає шансів, у нас купа поранених, треба рятувати, не жилець". Я такий: "Що? У сенсі?" Я сюди доїхав, я вже там попрощався, потім я вже в машині подумав, якщо мене вже везуть, якщо Бог дав вижити і тут зараз він мені обламує всі мої плани. Я хапаю медсестру за руку і кажу: "Що він базікає? я буду жити!" – згадує Андрій.

Лікарі боролися за життя українського героя і врятували його.

За словами військового, він дуже довго проходив лікування і з'явилися надії на протезування. В один момент йому запропонували послуги Ізраїлю і він, звісно ж, погодився.

Зараз Андрій уже перебуває в Ізраїлі, де вчиться ходити на протезах. Однак він зазначає, що це лише один з етапів на шляху до повноцінного протезування.

Більш детальніше його історію можете подивитися в нашому сюжеті.

Читайте також:
Україна, ймовірно, зможе піти у серйозний контрнаступ у 2026 або 2027 роках, – The Economist Україна, ймовірно, зможе піти у серйозний контрнаступ у 2026 або 2027 роках, – The Economist
ЗСУ контролюють 2/3 території Очеретиного, інша частина – під вогневим контролем, – речник ЗСУ контролюють 2/3 території Очеретиного, інша частина – під вогневим контролем, – речник "Хортиці"
Окупанти, ймовірно, прорвалися в Очеретине: Чим це загрожує Окупанти, ймовірно, прорвалися в Очеретине: Чим це загрожує
У РФ побільшало танків-сараїв: Помічені нові версії. Фото У РФ побільшало танків-сараїв: Помічені нові версії. Фото