USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Ірландську компанію Peninsula Petroleum вперше виключили зі списку міжнародних спонсорів війни

Вказані кроки були вжиті на знак засудження російської агресії
ірландська компанія
Джерело: відкриті джерела

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) вперше виключило  зі списку міжнародних спонсорів війни ірландську компанію Peninsula Petroleum Limited, яка є світовим постачальником суднового палива. Про це поінформували в пресслужбі НАЗК.

"Вперше від початку створення переліку міжнародних спонсорів війни – потужного репутаційного інструменту тиску на компанії, що продовжують працювати з РФ після широкомасштабного вторгнення, з нього була виключена перша компанія", – йдеться у повідомленні.

Так, Peninsula Petroleum Limited направила до НАЗК лист із зазначенням виконаних умов, які дозволяють виключити її зі згаданого переліку. Компанія припинила постачати бункерне паливо не тільки до суден, що належать росіянам або ходять під російським прапором, а й тим, які перевозять російську нафту.

Вказані кроки були вжиті на знак засудження російської агресії. Тож Peninsula Petroleum Limited виконала всі необхідні умови, обравши шлях соціально-відповідального бізнесу.

Новини за темою: Індійського виробника підшипників CK Birla Group внесли до списку міжнародних спонсорів війни, – НАЗК

"Перше виключення з переліку міжнародних спонсорів війни – це найкращий доказ тому, що цей інструмент дійсно працює. Хочемо, щоб цей перелік зменшувався, а не навпаки", – сказав голова НАЗК Олександр Новіков.

І висловив сподівання, що рішення Peninsula Petroleum Limited стане прикладом для інших компаній, які цінують свою репутацію та не хочуть бути пов’язаними з режимом РФ.

До речі, днями американський кондитерський гігант Mondelez International, який виробляє шоколад Milka і печиво Oreo, зіткнувся з бойкотом у скандинавських країнах через триваючий бізнес у РФ. 

Читайте також:
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму