USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Іран експортуватиме автомобілі до Росії та Білорусі

Тегеран докладає зусилля для експорту автомобілів вітчизняного виробництва до цільових країн
Володимир Путін і президент Ірану Ебрахім Раїсі
Володимир Путін і президент Ірану Ебрахім Раїсі
Джерело: відкриті джерела

Заступник міністра закордонних справ Ірану з питань економічної дипломатії Мехді Сафарі оголосив про підписання контрактів на експорт автомобілів іранського виробництва в цільові країни, зокрема до Росії та Білорусі. Про це повідомляє Tasnim.

Виступаючи в суботу на церемонії, присвяченій Національному дню експорту, Мехді Сафарі заявив, що сприяння торгівлі з сусідніми державами, а також країнами Африки, Латинської Америки та Східної Азії є основною політикою нинішньої адміністрації.

Він розповів про експорт технічних та інженерних послуг наукових компаній і додав, що наразі реалізуються проєкти щодо експорту наукомісткої продукції на суму від 300 до 400 млн доларів.

За його словами, Тегераном докладаються зусилля для експорту автомобілів вітчизняного виробництва до цільових країн, включаючи Росію та Білорусь, і що країна уклала дуже хороші контракти з іншими країнами в цій галузі.

Сафарі додав, що вступ Ірану до ШОС і БРІКС відкрив нові можливості для експорту продукції до цих країн.

Раніше повідомлялося, що Москва та Тегеран уклали угоду, згідно з якою до літа 2025 року РФ має намір створити шість тисяч дронів для бомбардування українських міст. 

Аналітики ISW повідомляли, що Іран продовжує будівництво заводів з виробництва безпілотників у Білорусі та Росії. Це допоможе країні-агресорці швидше отримувати безпілотники для атак по Україні та забезпечить Тегерану численні економічні та військові вигоди.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
РФ під керівництвом Путіна готує РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії