USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Індійська космічна станція вийшла на орбіту Місяця

Chandrayaan-3 проведе орбітальні маневри і попрямує до поверхні супутника Землі
космос
Космічна станція
Джерело: відкриті джерела

Індійська станція Chandrayaan-3 (Чандраян-3 - ред.) успішно вийшла на орбіту Місяця. Про це повідомила Індійська організація космічних досліджень (ISRO).

Так, апарат має провести низку орбітальних маневрів, перш ніж місяцехід відділиться від модуля з руховою установкою та здійснить посадку на супутник Землі. Подію запланували на 23 серпня.

"Місія місяцехода масою 20 кг розрахована на 14 земних діб", - йдеться у повідомленні.

Раніше

Запуск ракети LVM3 з міжпланетною станцією Chandrayaan-3 був 14 липня.

Станція складається з трьох компонентів - посадкового модуля, модуля з руховою установкою та місяцеходу. Їхнє основне завдання полягає у демонстрації та випробуванні технологій, необхідних для проведення міжпланетних місій.

Попередню спробу відправити на Місяць посадковий модуль і місяцехід робили ще в 2019 році в межах місії Chandrayaan-2.

Новини за темою: Космічний туризм: SpaceX відправила на МКС трьох людей. Серед них – жінка з Саудівської Аравії

Тоді орбітальний апарат зумів вийти на навколомісячну орбіту, проте через проблеми зі зв'язком фахівці не змогли скоригувати посадковий модуль, і він розбився об поверхню супутника Землі.

Орбітальний апарат Chandrayaan-2 залишився на орбіті і продовжує збирати наукові дані про Місяць.

До речі, вчені виявили ще шість "зірок-втікачок" у Чумацькому Шляху, серед яких – найшвидше подібне світило, знайдене в нашій галактиці. Дослідники знайшли дві зірки-рекордсменки, які виявилися набагато швидшими, ніж інші відомі світила, інформує Science alert.

Так, швидкість зірки J1235 становить 1 тис. 694 кілометри на секунду, а J0927 рухається з неймовірною швидкістю 2 тис. 285 кілометрів на секунду.

Читайте також:
В Індії заарештували чотирьох людей, які заманювали чоловіків воювати на боці Росії в Україні В Індії заарештували чотирьох людей, які заманювали чоловіків воювати на боці Росії в Україні
Розмістивши ядерну зброю в космосі, РФ може зробити навколоземну орбіту непридатною, – Пентагон Розмістивши ядерну зброю в космосі, РФ може зробити навколоземну орбіту непридатною, – Пентагон
Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ
В Японії скасували запуск першої приватної космічної ракети В Японії скасували запуск першої приватної космічної ракети