USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

В Японії скасували запуск першої приватної космічної ракети

Повторний запуск ракети запланований не раніше 13 березня
Ракета Kairos
Ракета Kairos очікує на запуск у космічному порту Кіі в місті Кусімото
Джерело: Bloomberg

Запланований запуск першого в Японії приватного космічного апарату компанії Space One скасували напередодні через корабель, який увійшов у небезпечну зону нижче за дальністю польоту. А повторний запуск ракети запланований не раніше 13 березня, пише Bloomberg.

Як пояснили в компанії, скасування запуску ракети не було пов'язане з несправністю ракети.

"Ми наполегливо працювали над запуском, тому результат дуже прикрий. І робимо все можливе, щоб наступного разу виправдати очікування", – сказав член ради директорів Space One Козо Абе.

Тож повторний запуск ракети запланували не раніше 13 березня.

Варто додати, що це не перше скасування запусків Space One, раніше проблеми були пов'язані з пандемією і війною в Україні.

Ракету Kairos, запуск якої відкладали, призначили для виведення державного супутника.

Ракета Space One, здатна вивести на низьку навколоземну орбіту 250 кілограмів, набагато менша, ніж Falcon 9, корабель SpaceX, здатний нести 22 тис. 800 кілограмів.

Раніше

У січні японський космічний корабель SLIM успішно приземлився на поверхню Місяця. 

Як повідомляло Японське агентство аерокосмічних досліджень (JAXA), посадковий модуль SLIM, який запустили ще у вересні 2023 року, здійснив успішну посадку на поверхню Місяця близько о 17:20 за київським часом.

Президент JAXA Хіроші Ямакава підтвердив, що м'яка посадка пройшла успішно, і космічний апарат зміг надсилати сигнали після спуску. Однак, схоже, що після приземлення можливості сонячних панелей були погіршені, через що космічний апарат залежав від живлення від акумуляторів.

У виданні зазначають, що завдяки успішній місії Японія стала п’ятою країною, яка здійснила посадку на Місяць, після Радянського Союзу, США, Китаю та Індії.

Читайте також:
Україна отримала 760 млн доларів гранту від Японії та Норвегії Україна отримала 760 млн доларів гранту від Японії та Норвегії
Росія закуповує деталі для танків із Японії та Тайваню через Китай Росія закуповує деталі для танків із Японії та Тайваню через Китай
Повідомлення про ядерну російську зброю в космосі можуть бути реальними, – експерт Повідомлення про ядерну російську зброю в космосі можуть бути реальними, – експерт
Здатна знищувати супутники. Чим небезпечна ядерна космічна зброя Росії Здатна знищувати супутники. Чим небезпечна ядерна космічна зброя Росії