USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Космічний туризм: SpaceX відправила на МКС трьох людей. Серед них – жінка з Саудівської Аравії

Вперше в історії пілотом приватного космічного польоту стала жінка
Космічний туризм
Джерело: відкриті джерела

Компанія SpaceX здійснила приватний космічний політ до Міжнародної космічної станції. Екіпаж, що складається з колишнього астронавта NASA і трьох клієнтів, пробуде на МКС тиждень, повідомляє CNN.

Деталі космічного туру

Місія під назвою AX-2 увійшла в історію, оскільки дослідниця стовбурових клітин Раяна Барнаві стала першою жінкою з Саудівської Аравії, яка полетіла в космос.

Екіпаж AX-2 очолює колишній астронавт NASA 63-річна Пеггі Вітсон. Вона стала першою жінкою, яка керувала приватним космічним польотом.

Трьома пасажирами є американський бізнесмен Джон Чоффнер та двоє громадян Саудівської Аравії – вчена Раяна Барнаві та пілот винищувача Королівських ВПС країни Алі Аль-Карні.

Вони приєднаються до семи астронавтів, які вже перебувають на борту МКС.

Пасажири AX-2 проведуть близько восьми днів, працюючи разом з існуючими членами екіпажу. Протягом цього часу вони працюватимуть над портфоліо з понад 20 дослідницьких і наукових проєктів.

Цікаво, що Барнаві та Аль-Карні – це друга і третій громадяни Саудівської Аравії, що побували у космосі. Першим був принц Султан бін Салман, який провів близько тижня в місії космічного човника НАСА у 1985 році.

До речі, ми писали, що SpaceX отримала дозвіл на запуск ракети Starship, що розроблена для відправки людей на Марс.

Читайте також:
SpaceX будує шпигунську супутникову мережу для розвідки США, – Reuters SpaceX будує шпигунську супутникову мережу для розвідки США, – Reuters
В Японії скасували запуск першої приватної космічної ракети В Японії скасували запуск першої приватної космічної ракети
У США почали розслідування щодо SpaceX через використання росіянами Starlink, – WP У США почали розслідування щодо SpaceX через використання росіянами Starlink, – WP
SpaceX могла вимкнути інтернет на Тайвані, порушивши договір з урядом США, – WSJ SpaceX могла вимкнути інтернет на Тайвані, порушивши договір з урядом США, – WSJ