USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

В Індії заарештували чотирьох людей, які заманювали чоловіків воювати на боці Росії в Україні

Ділки обіцяли чоловікам прибуткову роботу в Росії або навчання в університетах
Арешт
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

В Індії правоохоронці заарештували чотирьох людей, які заманювали місцевих чоловіків в Росію для подальшої участі у війні проти України. Фігуранти пов'язані з мережею торговців людьми і обіцяли своїм жертвам прибуткову роботу в Росії або навчання в університетах. Про це повідомляє Reuters.

Серед зловмисників були перекладач, особа, яка допомагала оформлювати візи та бронювати авіаквитки, а також "головні вербувальники" з південних штатів Керала і Таміл Наду.

За словами правоохоронців, триває розслідування щодо інших обвинувачених, які є частиною міжнародної мережі з торгівлі людьми.

У виданні зазначають, що сім'ї двох громадян Індії, які вже загинули на боці РФ, заявили, що їхні чоловіки хотіли працювати в армії Росії на посаді "помічників". 

"Міністерство закордонних справ Індії заявило, що кожен випадок був "рішуче розглянутий" з Росією. Москва не відповіла на неодноразові запити Reuters про коментарі", – наголошують у публікації.

Інші країни Південної Азії також застерегли своїх громадян від подібних мереж торгівлі людьми після того, як з’явилися численні випадки, коли людей подібним чином обманювали для участі в російській армії.

Новини за темою: Росія продовжує вербувати непальців на війну в Україну: Тамтешня поліція затримала 10 підозрюваних

Раніше ми повідомляли, що в Індії викрили мережу торгівлі людьми, яка заманювала чоловіків на війну проти України. Торговці людьми діяли в кількох індійських штатах і підшукували людей через соцмережі та місцевих агентів.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат