USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

В Індії заарештували чотирьох людей, які заманювали чоловіків воювати на боці Росії в Україні

Ділки обіцяли чоловікам прибуткову роботу в Росії або навчання в університетах
Арешт
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

В Індії правоохоронці заарештували чотирьох людей, які заманювали місцевих чоловіків в Росію для подальшої участі у війні проти України. Фігуранти пов'язані з мережею торговців людьми і обіцяли своїм жертвам прибуткову роботу в Росії або навчання в університетах. Про це повідомляє Reuters.

Серед зловмисників були перекладач, особа, яка допомагала оформлювати візи та бронювати авіаквитки, а також "головні вербувальники" з південних штатів Керала і Таміл Наду.

За словами правоохоронців, триває розслідування щодо інших обвинувачених, які є частиною міжнародної мережі з торгівлі людьми.

У виданні зазначають, що сім'ї двох громадян Індії, які вже загинули на боці РФ, заявили, що їхні чоловіки хотіли працювати в армії Росії на посаді "помічників". 

"Міністерство закордонних справ Індії заявило, що кожен випадок був "рішуче розглянутий" з Росією. Москва не відповіла на неодноразові запити Reuters про коментарі", – наголошують у публікації.

Інші країни Південної Азії також застерегли своїх громадян від подібних мереж торгівлі людьми після того, як з’явилися численні випадки, коли людей подібним чином обманювали для участі в російській армії.

Новини за темою: Росія продовжує вербувати непальців на війну в Україну: Тамтешня поліція затримала 10 підозрюваних

Раніше ми повідомляли, що в Індії викрили мережу торгівлі людьми, яка заманювала чоловіків на війну проти України. Торговці людьми діяли в кількох індійських штатах і підшукували людей через соцмережі та місцевих агентів.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону