USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Український дубляж буде збережено: Депутати вилучили із законопроєкту про англійську мову норми про кіно і ТБ

Англійська мова буде поширюватися в Україні, однак український дубляж збережеться
Верховна Рада України_4

Верховна Рада України

Джерело: Офіс Президента

Гуманітарний комітет ВРУ одноголосно підтримав законопроєкт президента Володимира Зеленського №9432 про англійську мову. Про це на своїй сторінці у Facebook написала народний депутат Ірина Фріз.

За її словами, члени комітету вилучили всі норми, які звузили б сферу застосування української мови на телебаченні і в кінопрокаті, а саме:

– вимогу демонстрування англомовних фільмів у кінотеатрах мовою оригіналу;

– зміни до закону про кінематографію;

– зміни до закону про державну мову в частині кіно;

– зміни до закону про медіа про зниження квоти україномовних програм.

Раніше

Президент Володимир Зеленський ініціював законопроєкт про застосування англійської мови в Україні. Він був зареєстрований у Верховній Раді 28 червня.

У документі пропонувалось розширити використання англійської мови у військовій, медичній, транспортній системах, а також у сфері культури.

Цей законопроєкт обурив звичайних українців і діячів культури, оскільки в ньому містилися норми щодо збільшення частки фільмів мовою оригіналу без українського дубляжу. Замість нього пропонувалися лише українські субтитри.

Нагадаємо, ми писали, що Київська міська рада наклала мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території міста Києва.

У червні минулого року Верховна Рада України заборонила в Україні публічне відтворення пісень російських виконавців.

Читайте також:
Деяких підприємців оминуть податкові перевірки: Парламент підтримав законопроєкт про Деяких підприємців оминуть податкові перевірки: Парламент підтримав законопроєкт про "клуб білого бізнесу"
В Україні розробляють законопроєкт про регулювання дезінформації та пропаганди у медіа й соцмережах, – ЗМІ В Україні розробляють законопроєкт про регулювання дезінформації та пропаганди у медіа й соцмережах, – ЗМІ
Заборону TikTok у США підтримали конгресмени Палати представників Заборону TikTok у США підтримали конгресмени Палати представників
Палата представників США проголосувала за законопроєкт про використання для України заморожених активів РФ Палата представників США проголосувала за законопроєкт про використання для України заморожених активів РФ