USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Заборону TikTok у США підтримали конгресмени Палати представників

Рішення тепер має ухвалити сенат та підписати президент Байден
TikTok
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Палата представників Сполучених Штатів Америки, 20 квітня, ухвалила законопроєкт, який передбачає заборону TikTok у США. Це станеться, якщо власник не продасть застосунок, стало відомо з трансляції голосування.

"За" за законопроєкт проголосували 360 конгресменів, проти висловилися 58.

Відтак китайська материнська компанія TikTok, ByteDance, матиме дев'ять місяців на продаж соціальної мережі, інакше її заборонять в американських магазинах застосунків.

Далі рішення має ухвалити Сенат Сполучених Штатів Америки, а потім – підписати президент Джо Байден.

Новини за темою: TikTok отримав штраф у 345 млн євро через порушення правил про конфіденційність дітей

Що передувало?

У березні в Конгресі США ухвалили законопроєкт, який може заборонити використання китайського застосунку TikTok на території Сполучених Штатів.

Законопроєкт передбачає заборону розміщення застосунку TikTok у магазинах додатків у Сполучених Штатах в разі, якщо платформа соціальних мереж, що використовується 170 мільйонами американців, не відокремиться від китайської материнської компанії ByteDance.

Слід зауважити, що в США занепокоєні, що китайська корпорація ByteDance, яка є материнською компанією TikTok, може збирати та передавати конфіденційні дані користувачів китайським спецслужбам. В Америці це розглядають як загрозу у сфері національної безпеки. 

Ба більше: представники американської розвідки не виключають, що уряд Китаю може використати TikTok для впливу на вибори в США у 2024 році, заявила перед законодавцями директорка Національної розвідки Авріл Хейнс.

А втім, додамо, що розмови про заборону TikTok ведуть вже понад рік у багатьох країнах. Обмежити використання застосунку планують у Великій Британії, Австралії, Ірландії, Нідерландах та низці інших країн. 

Читайте також:
Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги
Російські війська зайшли на базу американських військових у Нігері Російські війська зайшли на базу американських військових у Нігері
Хімічна зброя проти України: США підтвердили використання РФ забороненої хімічної речовини хлорпікрину Хімічна зброя проти України: США підтвердили використання РФ забороненої хімічної речовини хлорпікрину
США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства