USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У Києві заборонили слухати російські пісні у публічних місцях: Рішення Київради

Заборона торкнеться також російськомовних книг, театрів, цирків та концертів
нічний клуб
Джерело: відкриті джерела

Київська міська рада наклала мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території міста Києва. Як повідомляється на сайті КМДА, відповідне рішення було ухвалено сьогодні, 13 липня, на пленарному засіданні ІІ сесії Київської міської ради ІХ скликання 71 депутатом.

За словами депутата Київської міської ради, голови постійної комісії з питань освіти і науки, молоді та спорту Вадима Васильчука, необхідно захистити український інформаційний простір від гібридних впливів держави-агресора.

"Необхідно остаточно раз і на завжди обмежити російськомовний культурний продукт на території столиці України. Фактично передбачено заборонити публічне висвітлення та демонстрацію російськомовних товарів та послуг, які створені у процесі провадження діяльності у сфері культури. Це книги, художні альбоми, аудіовізуальні твори, музичні звукозаписи, вироби художніх промислів, театральні та циркові вистави, концерти та культурно-освітні послуги. Російська – мова країни-агресора, і їй не місце в серці нашої столиці", – зазначив Васильчук.

Новини за темою: YouTube розмістив пісні, що рекламують і збирають кошти для вагнерівців, – Guardian

За його словами, крім цього мораторій розповсюджується і на об'єкти матеріальної та духовної культури, що мають художнє, історичне, етнографічне та наукове значення і підлягають збереженню, відтворенню та охороні відповідно до законодавства України.

Раніше 

У червні минулого року Верховна Рада України заборонила в Україні публічне відтворення пісень російських виконавців.

За це рішення проголосували 303 народних депутата.

Йдеться про закон про внесення змін до деяких законів України щодо підтримки національного музичного продукту та обмеження публічного використання музичного продукту держави-агресора (№7273-д).

Теги: Київ
Читайте також:
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
На реконструкцію парку На реконструкцію парку "Наталка" в Києві виділили 20 млн гривень
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"