USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Грант на 8 млн гривень: Стартувала перша цьогорічна хвиля подачі заяв для підприємців за програмою "єРобота"

Обовʼязкова умова надання коштів – створення до 25 нових робочих місць
промисловість підприємці
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

В Україні стартувала перша у 2024 році хвиля подачі заяв на гранти для переробних підприємств. Підприємці можуть отримати грант до 8 млн гривень, повідомили в пресслужбі Міністерства економіки.

За даними відомства, гранти від держави на започаткування чи розширення переробного бізнесу отримали вже 660 підприємств на 3,3 млрд гривень.

Цього року на фінансування ще тисячі грантів заклали загалом 5,4 млрд гривень.

"Розвиток переробної галузі – стратегічний напрямок уряду, тож маємо виробляти більше готової продукції з високою часткою доданої вартості як для споживання всередині країни, так і для експорту. Нашою метою є збільшити частку переробної промисловості у ВВП країни до 20%. Тому стимулюємо розвиток переробних підприємств через грантові програми", – пояснила заступниця міністра економіки Надія Бігун.

За грантовою програмою для переробних підприємств "Новий рівень" підприємці можуть отримати грант до 8 млн гривень на розвиток бізнесу. Обовʼязкова умова надання коштів – створення до 25 нових робочих місць.

Що відомо про "єРоботу"?

У липні минулого року Кабінет міністрів України схвалив рішення розширити програму "єРобота".

Проєкт включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення робочих місць.

Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства.

Новини за темою: Доплата за роботу у вихідні та призов працівників на війну: Проєкт нового Трудового кодексу

Також фахівці дійшли висновку, що Україна має значний трудовий резерв, однак українські підприємці все частіше скаржаться на складнощі у пошуку працівників. А після війни питання пошуку нових трудових ресурсів все одно постане.

Зокрема, експерти кажуть, що в разі залучення сотень мільярдів доларів інвестицій у відбудову економіки в країні може просто не виявитися достатньо людей, щоб ці інвестиції освоїти.

Після закінчення війни Україна зіткнеться з жорсткою демографічною кризою, яка має всі шанси перетворитися на загрозу національній безпеці.

Читайте також:
Зеленський ветував закон, який дозволяв роботодавцям звільнити працівника за колабораціонізм Зеленський ветував закон, який дозволяв роботодавцям звільнити працівника за колабораціонізм
Цьогорічний ВВП, ймовірно, зросте на 4,6%, – прогноз Мінекономіки Цьогорічний ВВП, ймовірно, зросте на 4,6%, – прогноз Мінекономіки
Роботодавець може звільнити працівника за колабораціонізм: Рада ухвалила закон Роботодавець може звільнити працівника за колабораціонізм: Рада ухвалила закон
Найбільший у світі виробник будматеріалів Knauf йде з Росії Найбільший у світі виробник будматеріалів Knauf йде з Росії