USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Найбільший у світі виробник будматеріалів Knauf йде з Росії

Бізнес у РФ компанія вела більше ніж 30 років
Knauf
Джерело: відкриті джерела

Німецький виробник будматеріалів Knauf повністю йде з російського ринку. Про це пише Deutsche Welle.

Бізнес у РФ компанія вела більше ніж 30 років.

Knauf заявила, що весь бізнес, включаючи видобуток сировини, виробництво та продаж, передає місцевому менеджменту, щоб зберегти робочі місця понад 4000 співробітників. Російська влада ще має схвалити це. Проте остаточне рішення за владою РФ.

Причини такого рішення не вказуються.

Що цьому передувало?

Нещодавно концерн потрапив під критику через роботу у РФ, а також в окупованому Росією українському Маріуполі. 

Зокрема, на початку квітня журналісти видання ARD Monitor опублікували розслідування про участь Knauf у будівництві в окупованому Маріуполі, який був майже знищений рашистами під час захоплення навесні 2022 року.

За даними журналістів, крім постачання цементу в Маріуполь Knauf брала участь у проєкті будівництва житлового будинку на замовлення міноборони РФ. У самій компанії заявили, що засуджують війну Росії проти України та дотримуються всіх санкцій ЄС. А продукція Knauf, що випускається в Росії, нібито призначена "виключно для російського ринку".

Що відомо про Knauf?

Knauf – німецька компанія, найбільший виробник будівельних матеріалів для внутрішньої і зовнішньої обробки, ізоляційних матеріалів та обладнання для машинної штукатурки.

Активна діяльність компанії на українському ринку почалася в серпні 1996 року зі створення дочірньої фірми "КНАУФ – Маркетинг".

Читайте також:
Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги
Темпи російської мобілізації могли зрости до 40 тисяч військових на місяць, незважаючи на втрати Темпи російської мобілізації могли зрости до 40 тисяч військових на місяць, незважаючи на втрати
Росія готує на травень Росія готує на травень "тришаровий" план дестабілізації ситуації в Україні, – ГУР
Розмістивши ядерну зброю в космосі, РФ може зробити навколоземну орбіту непридатною, – Пентагон Розмістивши ядерну зброю в космосі, РФ може зробити навколоземну орбіту непридатною, – Пентагон