USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Головнокомандувач армії Нідерландів Вайнен закликав країну готуватися до війни з РФ

У цивільного населення мають бути запаси їжі та питної води на випадок надзвичайних ситуацій
Вайнен
Вайнен
Джерело: відкриті джерела

Головнокомандувач армії Нідерландів Мартін Вайнен, який з нового року йде у відставку, заявив, що країна та суспільство мають готуватися до війни з Російською Федерацією. Про це військовий сказав в інтерв'ю De Telegraaf, повідомляє NL Times.

За словами генерала, Гаага повинна наслідувати приклад Швеції, Фінляндії та країн Балтії, адже вони межують з РФ або знаходяться близько до неї, тому краще підготовлені до початку війни.

"Нідерланди мають зрозуміти, що все суспільство має бути готовим до того, що щось піде не так. Ми не повинні думати, що наша безпека гарантована лише тому, що знаходимося за 1,5 тис. кілометрів від росіян. Нідерланди повинні серйозно боятися війни, і наше суспільство має готуватися до неї", – зазначив Вайнен.

І додав, що в цивільного населення мають бути запаси їжі та питної води на випадок надзвичайних ситуацій. Генерал попередив, що РФ продовжує ставати сильнішою, тому сильна армія необхідна як стримуючий фактор.

"Є тільки одна мова, яку розуміє Росія, і це – мова сильної армії", – сказав Вайнен.

Генерал акцентує на важливості того, щоб країна усунула дефіцит кадрів у військах. Адже багато очікує від ініціативи у вигляді одного року добровільної служби для молоді, який був запроваджений після аналогічної програми у Швеції. 

Новини за темою: Нідерланди починають підготовку перших винищувачів F-16 для передачі Україні

Тому Вайнен сподівається залучати дві-три тисячі молодих людей щороку, третина з яких, ймовірно, оберуть кар'єру в армії, а третина стане резервістами.

Проросійські хакери атакували Роттердам – найбільший порт Європи

У червні проросійське хакерське угруповання NoName здійснило атаки на сайти нідерландських портів, зокрема й Роттердам – найбільший порт Європи. 

Так, хакери здійснили DDoS-атаки, які передбачають скеровування великої кількості запитів на сайт для перевантаження серверів, проти портів Гронінгена, Амстердама, Роттердама і Ден Хелдера.

"У результаті сайти цих портів не були доступні протягом минулих вихідних і кілька годин у вівторок, 13 червня. Адміністрація порту Роттердама повідомила, що, за її даними, кібератака була з російських і сербських IP-адрес, але жодної іншої шкоди, окрім тимчасової недоступності сайту, не завдала", – вказували ЗМІ.

Новини за темою: Зеленський обговорив із Рютте військову допомогу Україні
Читайте також:
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців
На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає