USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

До 20 тис. завербованих "Вагнером" в’язнів РФ загинули за кілька місяців в Україні, – британська розвідка

Найближчими днями ПВК має звільнити останніх із завербованих російських ув’язнених
вагнер
Джерело: відкриті джерела
За декілька місяців участі в повномасштабній війні проти України загинуло до 20 тисяч росіян – колишніх увʼязнених, які долучилися до лав приватної військової компанії "Вагнера". Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані власної розвідки.

Наймасштабніший набір російських вʼязнів на службу до "Вагнера" був наприкінці 2023 року. Тоді на службі були приблизно 40 тисяч людей. Найближчими днями ПВК "Вагнера" має звільнити останніх із завербованих російських ув’язнених.

Утім, значна кількість в’язнів, імовірно, і далі залишаться у ПВК "Вагнера" як контрактники, указує відомство. Водночас нагадує, що російське Міноборони перебрало на себе вагнерівське джерело вербування в тюрмах.

За даними розвідки, завербовані в’язні дозволили Росії захопити більшу частину Бахмута, що є для неї "одним із небагатьох успіхів останнім часом".

Новини за темою: Путін прагне зберегти "Вагнер", як бойову силу, але без Пригожина, - ISW

"Проєкт (із залучення російських вʼязнів) допоміг "Вагнеру" вирости в організацію, яка минулого місяця прямо поставила під сумнів владу президента Путіна. Це також стало одним із найкривавіших епізодів у сучасній історії війн: за кілька місяців було вбито до 20 тисяч завербованих в’язнів", – підсумовує розвідка.

Що буде з "Вагнером"? 

Російський диктатор Володимир Путін має намір зберегти ПВК "Вагнера" як згуртоване бойове угруповання після збройного повстання найманців минулого місяця, проте прагне відокремити засновника компанії Євгена Пригожина від її керівництва.

Також президент РФ стверджував, що багато командирів вагнерівців нібито "кивнули" у відповідь на його пропозицію, але Пригожин цього не бачив і заявив, що його найманці не погоджуються з рішенням.

Читайте також:
Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ
Україна зараз воює з Росією в Судані, – The Wall Street Journal Україна зараз воює з Росією в Судані, – The Wall Street Journal
Окупанти сформували добровольчий корпус, куди увійшли колишні вагнерівці Окупанти сформували добровольчий корпус, куди увійшли колишні вагнерівці
В британській розвідці розповіли про роль вагнерівців, які залишаються у Білорусі В британській розвідці розповіли про роль вагнерівців, які залишаються у Білорусі