USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Окупанти сформували добровольчий корпус, куди увійшли колишні вагнерівці

Представники корпусу вже діють у районі Авдіївки
ПВК Вагнера
Джерело: відкриті джерела

Росія формує добровольчий корпус у складі 18 тисяч осіб, куди увійшли колишні вагнерівці. Про це повідомив заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майор Вадим Скібіцький, передає "Інтерфакс-Україна".

"У РФ зараз формують добровольчий корпус із 18 тисяч осіб. Це, зокрема, всі колишні вагнерівці, керує цим міністерство оборони. Вони зараз діють і в районі Авдіївки. Ось і бригада "Ветерани" – це і є добровольчий корпус, який застосовує Росія. Так, їх активно використовують через те, що мають бойовий досвід. Тобто на полі бою їх зараз можна побачити", – сказав Скібіцький.

Зазначається, що представники корпусу вже діють у районі Авдіївки.

Представник розвідки пояснив, що підхід добровольчого корпусу такий самий, який застосовував "Вагнер" у Бахмуті – це постійні штурмові дії та досягнення результату за будь-яку ціну.

"Що стосується зарплати, то вона там майже така сама, як і в збройних силах Росії. Але у "Вагнера" зарплата була вищою, і "Вагнер" дуже цінував своїх інструкторів і командирів", – додав він.

Нагадаємо

У листопаді міноборони РФ розпочало публічний набір до російського "Африканського корпусу", щоб замінити ПВК "Вагнер" в Африці. Це відбувалось на тлі ймовірних невдалих спроб оборонного відомства безпосередньо залучати колишніх вагнерівців.

Аналітики ISW зазначили, що публічне оголошення набору до російського "Африканського корпусу" свідчить про провал спроби міністерства оборони Росії прямо вербувати колишніх бійців ПВК "Вагнер" для операцій в Африці. Проте, за їх даними, ця операція виявилась невдалою.

Читайте також:
Ворог атакував енергетичну інфраструктуру України у кількох областях: Є пошкодження обладнання. Оновлено Ворог атакував енергетичну інфраструктуру України у кількох областях: Є пошкодження обладнання. Оновлено
У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах
Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів
В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович