USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

В британській розвідці розповіли про роль вагнерівців, які залишаються у Білорусі

Наразі на території Білорусі перебуває менше тисячі бойовиків ПВК "Вагнер"
ПВК Вагнера
Джерело: відкриті джерела

Зараз на території Білорусі перебуває менше тисячі бойовиків ПВК "Вагнер" і їх використовують як інструкторів. Про це йдеться в огляді Міноборони Великої Британії.

У розвідці зазначають, що у Білорусі скоріш за все перебуває менше тисячі вагнерівців, тоді як у період найбільшої присутності після червня 2023 року їх там було близько 8000. 

"Вагнер" майже напевно допомагає навчати білоруських військових і силовиків", – йдеться у огляді. 

Водночас аналітики зазначають: малоймовірно, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко використовуватиме бойовиків ПВК "Вагнер" за межами їхніх нинішніх повноважень.

Найманці беруть участь у підготовці військ міністерства внутрішніх справ Білорусі, але навряд чи братимуть безпосередню участь у підтримці внутрішньої або прикордонної безпеки в країні, уточнюється у матеріалі.

"Тривала присутність вагнерівців у Білорусі майже напевно приносить користь і військовим зусиллям Росії, оскільки це змушує Україну підтримувати оборонні позиції і залишати особовий склад на кордоні з Білоруссю для захисту від потенційних майбутніх вторгнень", – кажуть у відомстві.  

Раніше ми повідомляли, що Білорусь будує військове містечко за 40 кілометрів від кордону з Україною. Зазначалося, що першу чергу будівництва мають здати в березні 2024 року.

Читайте також:
РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві
Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ
Росія використовує аеродроми Білорусі: У Повітряних силах ЗСУ оцінили загрозу авіаційних ударів Росія використовує аеродроми Білорусі: У Повітряних силах ЗСУ оцінили загрозу авіаційних ударів
Білорусь продає ліс через Польщу, яка пропускає підсанкційну деревину за фальшивими документами Білорусь продає ліс через Польщу, яка пропускає підсанкційну деревину за фальшивими документами