USD
НБУ
39.36
Готівка
39.75
EUR
НБУ
42.40
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 6 4 6 0 (+1160)
USD
НБУ
39.36
Готівка
39.75
EUR
НБУ
42.40
Готівка
42.90

Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ

Чоловік, ймовірно, пов'язаний забороненою терористичною "Групою Вагнера"
Російський шпигун
Джерело: відкриті джерела

20-річний громадянин Великої Британії отримав обвинувачення в організації підпалів лондонських підприємств. Слідство вважає, що він був завербований Росією. Про це пише Reuters.

Королівська прокурорська служба Великої Британії (CPS) стверджує, що Ділан Ерл причетний до дій проти компаній, пов’язаних з Україною. Чоловіка обвинувачують в організації та оплаті підпалу двох будівель на промисловому майданчику в Лейтоні, східний Лондон, 20 березня.

Крім того, чоловіка звинуватили у шахрайських діях, дослідженні та розвідці цілей, а також у тому, що він намагався завербувати людей для надання допомоги іноземній розвідслужбі.

Більше того, встановлено, що він ймовірно пов'язаний забороненою терористичною "Групою Вагнера".

У зв'язку з цим розслідуванням пред'явлені обвинувачення ще чотирьом особам. Зокрема, 60 та 21-річні чоловіки звинувачуються в підпалі за обтяжливих обставин, 22-річний – ще й у згоді на отримання матеріальної вигоди від іноземної розвідки. Ще одному 22-річному молодику висунули звинувачення у володінні інформацією про теракти.

Трьох фігурантів із п'яти судів залишив під вартою, сьогодні перед судом постануть обидва 22-річні обвинувачені.

Раніше співробітники Агентства внутрішньої безпеки в Польщі викрили російську мережу, яка намагалася вербувати польських солдатів для диверсійної діяльності.

Усі затримані - пов'язані або співпрацювали з проросійською організацією антивакцинаторів - Асоціацією "Brońmy Uniduru dla Przyszlnej Generations".

Солдати, залучені до руху, піддавалися повчальній ідеології. Їм пропонувалося вести диверсійну діяльність у польській армії і нападати на її командирів.

Читайте також:
Вірменія може заборонити трансляцію російських каналів, - Пашинян Вірменія може заборонити трансляцію російських каналів, - Пашинян
Росія запустила по Україні близько 50 північнокорейських балістичних ракет: Майже половина з них вибухнула в повітрі Росія запустила по Україні близько 50 північнокорейських балістичних ракет: Майже половина з них вибухнула в повітрі
ЄС планує запровадити санкції проти 11 російських кораблів, – ЗМІ ЄС планує запровадити санкції проти 11 російських кораблів, – ЗМІ
Китайські хакери зламали базу даних Міноборони Великої Британії Китайські хакери зламали базу даних Міноборони Великої Британії