USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Для українських школярів запустять проєкти про гуманне ставлення до тварин

Почати планують зі створення інформаційних проєктів, як поширити серед дітей любов до тварин
Тодорчук і Лісовий
Олександр Тодорчук і Оксен Лісовий
Джерело: Оксен Лісовий Facebook

Для українських школярів запустять проєкти про гуманне ставлення до тварин. Міністерство освіти й науки України (МОН) та UAnimals підписали меморандум про співпрацю, повідомив очільник МОН Оксен Лісовий після підписання меморандуму про співпрацю з UAnimals.

За його словами, в планах міністерства – популяризувати гуманістичні цінності в навчальному процесі та робити все для того, щоб "українська освіта на всіх рівнях була сповнена цінуванням кожного життя".

"Усі регулярно бачимо зворушливі історії про те, як українці рятують чотирилапих. UAnimals – одні з тих, хто комплексно захищає права тварин і має тут неабияку експертизу", – сказав глава відомства.

Натомість засновник UAnimals Олександр Тодорчук розповів, що зробить усе, щоб допомогти освітянам виховати нормальне ставлення до тварин в українських дітей.

"Для UAnimals це великий виклик, бо меморандум – не фініш, а лише початок великої роботи. Шлях, на якому ми зробимо все для того, аби допомогти чудовим українським освітянам у вихованні гуманності у дітей та викоріненні практик, що можуть шкодити й завдавати страждань тваринам", – зауважив Тодорчук.

До речі, новий міністр освіти й науки Оксен Лісовий нещодавно відмовився від звання кандидата наук. Уряд затвердив механізм добровільної відмови від наукового ступеня – раніше такої можливості не було. 

Що є в проєкті?

Почати планують зі створення інформаційних проєктів, як поширити серед дітей любов до тварин. Також розповідатимуть про книги, мультфільми та кіно, що допоможуть виховати молодь людяною та залучити її до волонтерства.

Для освітян створять матеріали й курси, які допоможуть популяризувати гуманні цінності для дітей в навчальному процесі.

Відзначимо, освітній омбудсмен Сергій Горбачов прокоментував питання щодо зменшення кількості предметів у школах України. За його словами, потрібно дбати не про предмети, а про рівень освіти дітей.

Хто такі UAnimals?

UAnimals – це зоозахисна організація, яка з початку повномасштабної війни допомагає тваринам у зонах бойових дій, евакуацією, кормами та ліками для притулків.

Також волонтери розпочали відбудову закладів для чотирилапих, які постраждали від російської агресії.

Добровольці запустили всеукраїнську програму безплатної стерилізації безпритульних тварин, яка вже діє в Харкові, Чернівцях, Запоріжжі, Києві, Житомирі, Полтаві, Чернігові, Хмельницькому, Черкасах та інших містах.

Новини за темою: Міносвіти не планує запроваджувати 12-річну школу з 2024 року: Чому
Читайте також:
В Україні може зрости рівень захворювання на сказ, – санлікар В Україні може зрости рівень захворювання на сказ, – санлікар
Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти? Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти?
Як реформуватимуть вищу освіту в Україні. Розмова із заступником міністра освіти Михайлом Винницьким Як реформуватимуть вищу освіту в Україні. Розмова із заступником міністра освіти Михайлом Винницьким
Теперішнє та майбутнє НАУ. Яким є та яким має бути Національний авіаційний університет. Розмова з в.о. ректора Ксенією Семеновою Теперішнє та майбутнє НАУ. Яким є та яким має бути Національний авіаційний університет. Розмова з в.о. ректора Ксенією Семеновою