USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Міносвіти не планує запроваджувати 12-річну школу з 2024 року: Чому

Прискорений перехід на 12-річну систему шкільної освіти нині не розглядають
школа
Джерело: відкриті джерела
Міністр освіти і науки Оксен Лісовий заявив, що його міністерство наразі не планує запроваджувати 12-річну школу з 2024 року. Серед причин – необхідність коштів і державного стандарту, яких зараз немає. Про це він написав у Facebook.

Глава Міносвіти нагадав, що перехід на 12-річну систему шкільної освіти, який запланований у законі на 2027 рік, має відбутися в межах реформи нової української школи.

Лісовий зазначив, що перехід можна здійснити лише тоді, коли буде затверджений державний стандарт про профільну старшу школу. Проте зараз його лише розробляють. Також для переходу необхідно мати чималі кошти, які у бюджеті наразі не передбачено.

Новини за темою: Скорочення предметів у школах України: Бути чи не бути?

"Окрім того, на мою думку, ми не можемо говорити про прискорення переходу на 12-річну школу як основного інструмента для подолання освітніх втрат. Для цього потрібні більш комплексні рішення, пошуком яких уже займаємося із командою", – наголосив Лісовий.

Раніше

Голова Державної служби якості освіти України (ДСЯОУ) Руслан Гурак заявляв, що вважає оптимальним варіантом розвʼязання проблеми освітніх втрат, яких зазнала Україна через COVID-19 і війну, запровадження 12-річної системи освіти вже з 2024 року.

Також відомо, що державної підсумкової атестації для випускників 4-х і 9-х класів у 2023 році не буде. А перелік населених пунктів, де можна скласти національний мультипредметний тест, розширили.

Теги: НУШ
Читайте також:
МОН розглядає можливості для розбудови сталої системи наставництва для вчителів англійської мови за програмою НУШ МОН розглядає можливості для розбудови сталої системи наставництва для вчителів англійської мови за програмою НУШ
"Постійно залучаємо міжнародні організації, аби придбати навчальну літературу". У МОН розповіли про забезпеченість підручниками класів НУШ