USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Данілов: Як німці відповідали за дії Гітлера, так і росіяни повинні спільно відповідати за дії Путіна

Пришвидшити процес притягнення Путіна до відповідальності можуть лише жорсткі санкції Заходу
Олексій Данілов
Джерело: відкриті джерела

За повномасштабне вторгення Російської Федерації в Україну, жертви серед українського населення мають відповідати й громадяни Росії разом зі своїм лідером – диктатором Володимиром Путіним. Таку думку в інтерв'ю виданню "Вот так" висловив секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов. 

Про притягнення Путіна до відповідальності 

"Є такий механізм, який має назву "санкції". І якщо хтось вважає, що тільки Путін, а жителі Росії – вони саме жителі, вони не громадяни, а жителі до цього не мають жодного відношення – це перша помилка, в яку сьогодні вірить Захід. Як німці відповідали за дії Гітлера, так і росіяни повинні спільно відповідати за дії Путіна", – вважає секретар РНБО. 

Олексій Данілов також наголосив, що розраховувати на варіанти, за яких влада РФ буде послуговуватися принципами демократії, не варто. 

"Якщо хтось вважає, що там Путін зміниться і щось там зміниться, нічого там не зміниться і для цього не треба бути десь там у космосі. На території Росії – це Азія. Там ніколи не буде демократії. Ну, це неможливо! Історично, якщо ви подивитеся, її там ніколи не було. Це не прищепиш, що ви її там прищепили і там демократична рослина якимось чином там виросла. Це просто неможливо. Крапка. Забудьте", – сказав Данілов. 

Новини за темою: Путін узаконив депортації та вибори під час воєнного стану

За його словами, прискорити процес притягнення Путіна до відповідальності на міжнародній арені можуть лише жорсткі санкції Заходу.

"Майте на увазі, що то була і є авторитарна, тоталітарна країна. І з цього треба виходити. І не треба собі десь там мріяти, що десь там зміниться Путін і там буде якась інша ситуація. Що стосується притягнення до відповідальності: якби Захід зробив максимально жорсткі санкції, максимально жорсткі, то ми прискорили б процес (протидії РФ) для того, щоб не гинули люди", – підсумував секретар РНБО.

Арешт Путіна

17 березня Палата попереднього провадження Міжнародного кримінального суду в Гаазі видала ордери на арешт президента Росії Володимира Путіна та уповноваженої з прав дітей у РФ Марії Львової-Бєлової.

Пізніше з'явилася інформація, що Путін відвідає ПАР у серпні для участі в саміті БРІКС, там його мають заарештувати. І Південно-Африканська Республіка заявила, що усвідомлює свої зобов'язання за ордером на арешт.

"Ми як уряд усвідомлюємо наше юридичне зобов'язання. Однак у період до саміту ми продовжуватимемо взаємодіяти з різними зацікавленими сторонами", – уточнив представник президента ПАР Вінсент Магвеня.

Більш детально про ордер на арешт Путіна, читайте в нашому матеріалі.

Читайте також:
РФ під керівництвом Путіна готує РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби
Упав за 12 км від Путіна: Стали відомі деталі перших застосувань українського дрона Упав за 12 км від Путіна: Стали відомі деталі перших застосувань українського дрона "Лютий"
Не військовий, а економіст: Що відомо про нового міністра оборони РФ Бєлоусова і що від нього чекати Не військовий, а економіст: Що відомо про нового міністра оборони РФ Бєлоусова і що від нього чекати
Путін призначив Шойгу новим секретарем Радбезу РФ, міністром оборони РФ стане Андрій Бєлоусов Путін призначив Шойгу новим секретарем Радбезу РФ, міністром оборони РФ стане Андрій Бєлоусов